Έλον Μασκ στο Sun Valley: Μίλησε για τον πλανήτη Άρη, το δημογραφικό αλλά «κουβέντα» για τo Twitter

Mίλησε για τον Άρη, το δημογραφικό, αλλά όχι για το Twitter. Ο  Έλον Μασκ απέφυγε να αναφερθεί στην κατεστραμμένη συμφωνία με τον κολοσσό, απευθυνόμενος σε μεγιστάνες στη Sun Valley
Ο Έλον Μασκ
ΑΡ
3'

Ο Έλον Μασκ απέφυγε να συζητήσει την κατεστραμμένη συμφωνία στο Twitter καθώς απευθύνθηκε σε κοινό μεγιστάνων στο Sun Valley, ανέφεραν στο Reuters πηγές που συμμετείχαν στη διάσκεψη. Ο μεγιστάνας αντ 'αυτού πέρασε τον περισσότερο χρόνο του, μιλώντας για τον αποικισμό του Άρη και εκθειάζοντας τις αρετές της αύξησης των ποσοστών γεννήσεων στη Γη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ ανέβηκε στη σκηνή στο Allen & Co Sun Valley Conference, μια ετήσια συγκέντρωση στελεχών μέσων και τεχνολογίας στο Αϊντάχο, λιγες ώρες αφότου ανακοίνωσε ότι τερματίζει τη συμφωνία του για την αγορά του Twitter ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων .

«Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν ένας απολύτως εφιάλτης διαταραχών της εφοδιαστικής αλυσίδας, η μία μετά την άλλη, και δεν έχουμε ξεφύγει ακόμη», δήλωσε. Ο Μασκ, έχει από καιρό υποστηρίξει την εγκαθίδρυση ενός πολιτισμού στον κόκκινο πλανήτη.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είπε ότι θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να βοηθήσει αυτό που ονόμασε «την κρίση υποπληθυσμού», μετά από δημοσίευμα που ανέφερε ότι είχε αποκτήσει δίδυμα με ένα κορυφαίο στέλεχος στη νεοσύστατη εταιρεία του Neuralink. Μίλησε για το πώς μειώνονται τα ποσοστά γεννήσεων στις πλούσιες χώρες, ένα θέμα που ο ίδιος έχει διερευνήσει εκτενώς στο Twitter.

Η άφιξη του Μασκ στο συνέδριο προκάλεσε θύελλα αυτή την εβδομάδα, καθώς η εκδήλωση συμβαίνει συνήθως πέρα ​​από τα αδιάκριτα βλέμματα των μέσων ενημέρωσης. «Απλώς φαίνεται σαν ένα απόλυτο χάος», είπε ένα ανώτερο στέλεχος των μέσων ενημέρωσης, το οποίο μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας πριν από τη συνέντευξη. «Ο τύπος φτιάχνει τους δικούς του κανόνες… Δεν θα ήθελα να είμαι Twitter, το οποίο πρέπει να παίρνει αυτόν τον τύπο στα σοβαρά».

Το Sun Valley καλύπτεται συνήθως σαν μια αθλητική εκδοχή του Met Gala, με τους φωτογράφους να απαθανατίζουν τις αφίξεις μεγιστάνων των μέσων ενημέρωσης στα γεύματα εξουσίας στο καφέ Konditorei. Ένας ισχυρός μεσίτης του Χόλιγουντ την Παρασκευή εξέφρασε την ελπίδα ότι η συνέντευξη του Μασκ θα ζωντανέψει την ατμόσφαιρα του συνεδρίου φέτος.

Ώρες αργότερα, οι δικηγόροι του Μασκ παρέδωσαν μια επιστολή οκτώ σελίδων στο Twitter, λέγοντας ότι σχεδίαζε να ακυρώσει τη συμφωνία για να αποκτήσει το κοινωνικό δίκτυο. Το έγγραφο, που κατατέθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ισχυριζόταν ότι το Twitter απέτυχε να ανταποκριθεί σε επανειλημμένα αιτήματα για πληροφορίες τους τελευταίους δύο μήνες ή να λάβει τη συγκατάθεσή του πριν προβεί σε ενέργειες που θα επηρεάσουν την επιχείρησή του, όπως η απόλυση δύο βασικών στελεχών.

Μετά την ανακοίνωση του Μασκ, ένας διευθύνων σύμβουλος σημείωσε οτι οι παρατηρήσεις του μπορεί να είναι άβολες για δύο συμμετέχοντες στο συνέδριο: τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Twitter Parag Agrawal και τον Οικονομικό Διευθυντή Ned Segal. Ένα από τα τελευταία δημόσια μηνύματα του Μασκ προς τον Agrawal ήρθε με τη μορφή ενός tweet με ένα...κακό emoji ως απάντηση στην υπεράσπιση του δευθύνοντος δυμβούλου του Twitter για τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία λογοδοτεί για spam bots.