Τυφώνας στη Νότια Κορέα: Επτά άνθρωποι πνίγηκαν σε πάρκινγκ που πλημμύρισε - Απίστευτες εικόνες

Επτά άνθρωποι πνίγηκαν σε πλημμυρισμένο πάρκινγκ στη Νότια Κορέα, μετά το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Hinnamnor. Δύο άνθρωποι σώθηκαν σαν απο θαύμα, σκαρφαλώνοντας στις σωλήνες της οροφής, όπου έμεινα επί 12 ώρες

Εικόνες καταστροφής στη Νότια Κορέα
Εικόνες καταστροφής στη Νότια Κορέα
3'

Επτά άνθρωποι στη Νότια Κορέα έχασαν τη ζωή τους αφού παγιδεύτηκαν σε υπόγειο πάρκινγκ κατά τη διάρκεια των πλημμυρών που προκλήθηκαν από τον τυφώνα Hinnamnor. Είχαν κατέβει για να μετακινήσουν τα αυτοκίνητά τους αλλά τους πρόλαβαν οι εισερχόμενοι χείμαρροι.

Οι διασώστες είπαν είπε ότι έσωσαν δύο άτομα, τα οποία φέρεται να επέζησαν κολλώντας σε σωλήνες οροφής για περισσότερες από 12 ώρες. Ο τυφώνας Hinnamnor, η ισχυρότερη καταιγίδα μέχρι στιγμής φέτος, έπληξε τη Νότια Κορέα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Οι διασώστες χρειάστηκε να περάσουν μέσα από μέτρα καφέ νερού για να εισέλθουν στο σχεδόν πλήρως βυθισμένο υπόγειο το βράδυ της Τρίτης. Σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Yonhap, και τα εννέα άτομα ήταν κάτοικοι μιας πολυκατοικίας στους οποίους νωρίτερα το πρωί της Τρίτης είχαν πει από το γραφείο διαχείρισης να μετακινήσουν τα αυτοκίνητά τους από το χώρο στάθμευσης.

Οι επιζώντες - ένας άνδρας γύρω στα 30 και μια γυναίκα στα 50 - λέγεται ότι είναι σε σταθερή κατάσταση. Η Ποχάνγκ, η πόλη όπου συνέβη η τραγωδία, υπέστη τη χειρότερη ζημιά σε ολόκληρη τη χώρα, δήλωσε ο πρόεδρος Γιουν Σουκ-γιόλ. Εξέφρασε τη θλίψη του για τους πνιγμούς, κάνοντας λόγο για «καταστροφή».

«Στο Ποχάνγκ οι κάτοικοι πήγαν να πάρουν τα οχήματά τους... αλλά υπέστησαν μια τέτοια καταστροφή, δεν μπορούσα να κοιμηθώ το βράδυ», είπε. Πρόσθεσε ότι η πόλη είχε χαρακτηριστεί ως ζώνη ειδικής καταστροφής και είπε ότι θα ταξιδέψει στην περιοχή αργότερα σήμερα (7/9).

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα του τυφώνα Hinnamnor, που σάρωσε τις νότιες και ανατολικές ακτές της Νότιας Κορέας τη Δευτέρα και την Τρίτη, προκαλώντας τεράστια κύματα, θυελλώδεις ανέμους και δυνατή βροχή.

Αρκετές άλλες πόλεις στο νότο - συμπεριλαμβανομένου του Μπουσάν και της Ουλσάν - υπέστησαν επίσης τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν από την καταιγίδα, η οποία ισοπέδωσε κτήρια, γκρέμισε δρόμους και ξερίζωσε δέντρα

Η Νότια Κορέα -όπως πολλές χώρες της Ανατολικής Ασίας- σαρώνεται τους τελευταίους μήνες από ακραίες βροχοπτώσεις καθώς και θερμοκρασίες ρεκόρ. Στις αρχές Αυγούστου, κατέγραψε τεράστιες βροχοπτώσεις που πλημμύρισαν πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Σεούλ. Τέτοιες πλημμύρες σκότωσαν τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων τριών που ζούσαν σε υπόγεια διαμερίσματα.

Οι θάνατοι ώθησαν τον Πρόεδρο της Κορέας να θέσει εκτός νόμου τέτοιες μονάδες κτηρίων- γνωστές ως banjiha, που έγιναν δημοφιλείς στη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία Parasite.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή