Αλαμπάμα: «Πάγωσαν» οι φλέβες του και γλίτωσε την εκτέλεση θανατικής ποινής

Αναβλήθηκε η εκτέλεση θανατικής ποινής κατάδικου στην Αλαμπάμα γιατί δεν του... βρήκαν φλέβα.

Αλαμπάμα: «Πάγωσαν» οι φλέβες του και γλίτωσε την εκτέλεση θανατικής ποινής
O βαρυποινήτης Άλαν Γιουτζίν Μίλερ.
ΑP / Dave Martin
1'

Αξιωματούχοι στην Αλαμπάμα σταμάτησαν τις διαδικασίες υποβολής σε θανατική ποινή για βαρυποινήτη επειδή δεν μπορούσαν να βρουν φλέβα, πριν τα μεσάνυχτα όπου και έληγε η διορία εκτέλεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του το Sky news, ο δικαστικός επίτροπος διορθώσεων στην Αλαμπάμα, Τζον Χαμ, δήλωσε ότι «η απόφαση να ακυρωθεί η προγραμματισμένη εκτέλεση του Άλαν Μίλερ ελήφθη αφού κατέστη σαφές ότι δεν μπόρεσαν να ξεκινήσουν έγκαιρα τη διαδικασία».

Η αναβολή ήρθε σχεδόν τρεις ώρες αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έδωσε έγκριση για να προχωρήσει η εκτέλεση.

«Λόγω χρονικών περιορισμών που προέκυψαν από την καθυστέρηση της δικαστικής διαδικασίας, η εκτέλεση ακυρώθηκε αφού διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν δυνατός ο εντοπισμός φλέβας του καταδικασμένου κρατουμένου σύμφωνα με το πρωτόκολλό μας πριν από τη λήξη του θανατικού εντάλματος», είπε ο Χαμ.

O βαρυποινήτης Άλαν Γιουτζίν Μίλερ.AP

Οι αρμόδιοι για την εκτέλεση είχαν ξεκινήσει την διαδικασία προσπαθώντας να βρουν φλέβα αλλά δεν υπολόγιζαν ότι αυτό θα απαιτούσε χρόνο. Σημειώνεται ότι ο Άλαν Γιουτζίν Μίλερ είχε ζητήσει να εκτελεστεί με άζωτο, καθώς έχει φοβία στις βελόνες.

Η εκτέλεση του Μίλερ είχε μπλοκαριστεί προσωρινά, ωστόσο η απόφαση ανατράπηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο, που σημαίνει ότι έπρεπε να οδηγηθεί για εκτέλεση στις 11:30 το βράδυ της Πέμπτης με το ένταλμα αυτής να λήγει τα μεσάνυχτα.

Ο Μίλερ, καταδικάστηκε σε θάνατο μετά τη δολοφονία τριών ανδρών σε χώρο εργασίας το 1999.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή