Μέριλιν Μονρό: Αντιδράσεις για την πολύκροτη σκηνή με τον Κένεντι στην ταινία του Netflix

Αντιδράσεις προκάλεσε με το «καλημέρα» η νέα ταινία με τίτλο «Blonde» που παρουσίασε το Netflix για τη ζωή της Μέριλιν Μονρό.
Η 'Ανα ντε Άρμας ως Μέριλιν
ΑΡ
3'

Οι χρήστες του Netflix εξοργίστηκαν ιδιαίτερα από μια «τρομακτική» σκηνή στη νέα ταινία της Μέριλιν Μονρόε, με τίτλο Blonde που προβάλλεται στο Netflix, γράφει ο Independent.

Η νέα αμφιλεγόμενη ταινία του σκηνοθέτη Andrew Dominik είναι βασισμένη στο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα της Τζόις Κάρολ Όουτς, το οποίο κυκλοφόρησε το 2001. Εδώ και αρκετό καιρό, το έργο, στο οποίο πρωταγωνιστεί η ηθοποιός των Knives Out, Aνα ντε Άρμας, διαφημίζεται ως «σοκαριστική» με την ταινία να λαμβάνει σήμανση για θεατές ηλικίας άνω των 17 ετών στις ΗΠΑ.

Για το Ηνωμένο Βασίλειο, η ηλικία «ανεβαίνει» στα 18, αλλά οι Αμερικανοί σκηνοθέτες τείνουν να προσπαθούν να επεξεργαστούν τις ταινίες τους για να αποφύγουν το πιστοποιητικό, καθώς, όταν πρόκειται για κινηματογραφικές κυκλοφορίες, συνήθως ισοδυναμεί με λιγότερα χρήματα στο box office.

Πολλοί μπορεί να πιστεύουν ότι το «Blonde» είναι μια τυπική βιογραφική ταινία για τη Moνρό, αλλά ισχύει το αντίθετο: λόγω του υλικού πηγής, η ταινία περιλαμβάνει πολλές φανταστικές σκηνές από τη ζωή του σταρ του Χόλιγουντ, μία από τις οποίες κατηγορείται ότι το πήγε πολύ μακριά.

Αφορά τον Τζον.Φ.Κένεντι, τον πρόεδρο των ΗΠΑ με τον οποίο η Moνρό πιστεύεται ότι διατηρούσε σχέση τη δεκαετία του 1960. Οι φήμες για αυτή την υπόθεση παραμένουν ανεπιβεβαίωτες μέχρι σήμερα αλλά η ταινία...περιέλαβε ένα στιγμιότυπο, που μάλλον αναστάτωσε το φιλοθεάμον κοινό.

Σε μια σκηνή κοντά στο τέλος της ταινίας, η Moνρό παρουσιάζεται ναρκωμένη να μεταφέρεται σε έναν χαρακτήρα που ονομάζεται «ο πρόεδρος» που μοιάζει εντυπωσιακά με τον JFK.

Ενώ είναι στο τηλέφωνο διαψεύδοντας ισχυρισμούς για σεξουαλική επίθεση, αναγκάζει τη Moνρό να του ικανοποιήσει τις ερωτικές διαθέσεις, ενώ μια φωνή από τη Ντε Άρμας δείχνει τη Marilyn να προσπαθεί να αποσυνδεθεί από την κατάσταση. Ορισμένοι θεατές που δεν γνωρίζουν το υλικό πηγής φαίνεται να πιστεύουν ότι αυτό συνέβη όντως, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει καταγραφή τέτοιου περιστατικού.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους αμφισβητείται η τοποθέτηση της σκηνής, με πολλούς να την αποκαλούν «δολοφονία χαρακτήρων». Άλλοι το αποκαλούν «εκμετάλλευση» της ιστορίας της Moνρό. «Δεν ξέρω αν αυτό έχει επικυρωθεί ή όχι;» ρώτησε ένας θεατής, προσθέτοντας: «Είναι μεγάλο άλμα να λες ψέματα για αυτό».

«Γιατί η ταινία #Blonde κατασκεύασε έναν παραστατικό βιασμό της #MarilynMonroe από τον #JFK; σχολίασε ένας άλλος θεατής αποκαλώντας τη σκηνή «αηδιαστική εκμετάλλευση» της ζωής του σταρ του Χόλιγουντ.

Άλλοι είπαν ότι η σκηνή «δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει φτάσει» στην ταινία και συμφώνησαν ότι πιθανότατα είναι αυτό που οδήγησε στο επίφοβο πιστοποιητικό για την ηλικία των θεατών της ταινίας.

Γενικά, οι χρήστες του Netflix παραπονέθηκαν για το Blonde, με πολλούς να λένε ότι αναγκάστηκαν να κλείσουν την ταινία μετά από μόλις 20 λεπτά. Σε μια κριτική για τον Independent, η Jessie Thompson έγραψε: «Το Blonde δεν είναι μια κακή ταινία γιατί είναι εξευτελιστική, εκμεταλλευτική και μισογυνική, παρόλο που είναι όλα αυτά. Είναι κακή γιατί είναι βαρετή, ευχαριστημένη με τον εαυτό της και δεν έχει ιδέα τι προσπαθεί να πει».