Έλον Μασκ: Νέο «σίριαλ» με το Twitter - Υπό έρευνα ο μεγιστάνας

Ο Έλον Μασκ βρίσκεται υπό ομοσπονδιακή έρευνα για την κατάθεση συμφωνίας 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Twitter
O 'Έλον Μασκ
ΑΡ
2'

Ο Έλον Μασκ βρίσκεται υπό ομοσπονδιακή έρευνα σχετικά με την εξαγορά του Twitter με 44 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης σε δικαστική κατάθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη (13/10).

Ενώ η κατάθεση ανέφερε ότι ο μεγιστάνας της Tesla ερευνάται, δεν ανέφερε ποιο ήταν το επίκεντρο ή ποιες ομοσπονδιακές αρχές ερευνούσαν. Το Twitter, το οποίο μήνυσε τον Μασκ τον Ιούλιο για να τον αναγκάσει να «κλείσει» τη συμφωνία, είπε ότι οι δικηγόροι του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla είχαν διεκδικήσει «ανακριτικό προνόμιο» όταν αρνήθηκαν να παραδώσουν έγγραφα που είχε ζητήσει.

Στο τέλος Σεπτεμβρίου, οι δικηγόροι του Μασκ παρείχαν ένα «ημερολόγιο προνομίων» με τα έγγραφα που έπρεπε να παρακρατηθούν. Το ημερολόγιο αναφερόταν σε προσχέδια ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της 13ης Μαΐου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) και σε μια παρουσίαση διαφανειών στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC), ανέφερε το Twitter.

«Αυτό το παιχνίδι του «κρύψε την μπάλα» πρέπει να τελειώσει», ανέφερε η εταιρεία. Η SEC έχει αμφισβητήσει στο παρελθόν τα σχόλια του Μασκ σχετικά με την εξαγορά του Twitter. Τον Απρίλιο, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ρώτησε τον Μασκ εάν η αποκάλυψη του μεριδίου του στο 9% στο Twitter ήταν καθυστερημένη και γιατί έδειξε ότι σκόπευε να είναι παθητικός μέτοχος. Αργότερα ο Μασκ επανέλαβε την αποκάλυψη για να δείξει ότι ήταν ενεργός επενδυτής.

Τον Ιούνιο, η SEC ρώτησε τον Μασκ σε επιστολή του εάν θα έπρεπε να είχε τροποποιήσει τη δημόσια κατάθεσή του για να αντικατοπτρίζει την πρόθεσή του να αναστείλει ή να εγκαταλείψει τη συμφωνία. Η SEC και η FTC δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό.

Ο Άλεξ Σπίρο, δικηγόρος του Μασκ, είπε στο Reuters ότι η κατάθεση του Twitter στο δικαστήριο είναι προς μια «λανθασμένη κατεύθυνση… Τα στελέχη του Twitter είναι υπό ομοσπονδιακή έρευνα». Το Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει τη δήλωσή του. Αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει, όταν ρωτήθηκε από το Reuters, σχετικά με την κατανόηση της φύσης της έρευνας για τον Μασκ.

Η κατάθεση έρχεται καθώς συνεχίζεται η πολύμηνη ιστορία της προτεινόμενης αγοράς του Μασκ στο Twitter, κατά την οποία ο δισεκατομμυριούχος πρότεινε την εξαγορά, επανήλθε στη συμφωνία και, στη συνέχεια, μηνύθηκε από το Twitter για να τηρήσει τον λόγο του. Η πλευρά του Μασκ είπε στη συνέχεια ότι θα προχωρήσει στη συμφωνία, ημέρες πριν από τη διεξαγωγή μιας δοκιμής για να αναγκαστεί η αγορά να ολοκληρωθεί. Ο Μασκ υποτίθεται ότι θα εξασφαλίσει χρηματοδότηση για να ολοκληρώσει την αγορά.