Βρετανία: Εκτός κυβέρνησης ο υπουργός Οικονομικών Κουάσι Κουαρτέγκ

Τέλος εποχής για τον υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας, Κουάσι Κουαρτέγκ, εν μέσω έντονων αντιδράσεων για τους οικονομικούς χειρισμούς της κυβέρνησης Τρας
O Κουάσι Κουαρτέγκ
O Κουάσι Κουαρτέγκ
ΑΡ
1'

Ο Κουάσι Κουαρτέγκ είναι ο δεύτερος πιο βραχύβιος υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο προκάτοχός του με τη μικρότερη θητεία που έχει καταγραφεί ήταν ο Iain Macleod, ο οποίος πέθανε από καρδιακή προσβολή 30 ημέρες αφότου ανέλαβε καθήκοντα το 1970.

Από το 2019, το Ηνωμένο Βασίλειο άλλαξε τέσσερις υπουργούς Οικονομικών, ανάμεσά τους και ο Ναντίμ Ζαχάουι που υπηρέτησε την τρίτη πιο σύντομη θητεία με 62 ημέρες κατά τη διάρκεια ενός βραχύβιου ανασχηματισμού υπό τον Μπόρις Τζόνσον και ο Σατζίντ Νταβίντ που υπηρέτησε 204 ημέρες - η τέταρτη μικρότερη θητεία στην ιστορία.

Η κυβέρνηση Τρας δέχθηκε τεράστιες πιέσεις να αντιστρέψει το δημοσιονομικό της σχέδιο, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η στήριξη προς αυτήν έχει καταρρεύσει και συνάδελφοί της μιλούν ανοικτά για το ενδεχόμενο αντικατάστασης, μόλις 37 ημέρες αφότου ανέλαβε την εξουσία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή