Καμίλα: «Βόλεψε» τον πρώην –Εκτελεί βασιλικά καθήκοντα εξ ονόματός της

Έκπληξη προκαλεί στα βρετανικά ΜΜΕ η είδηση ότι ο πρώην σύζυγος της Καμίλα, Άντριου Πάρκερ-Μπόουλς εκπροσώπησε τη βασιλική σύζυγο σε κηδεία
Καμίλα: «Βόλεψε» τον πρώην –Εκτελεί βασιλικά καθήκοντα εξ ονόματός της
Η Καμίλα με τον πρώην σύζυγό της.
3'

Ο πρώην σύζυγος της Καμίλα ανέλαβε – σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Daily Mail – να την εκπροσωπήσει σε ένα κοινωνικό γεγονός.

Συγκεκριμένα ο Άντριου Πάρκερ-Μπόουλς εκπροσώπησε χθες την Καμίλα στην κηδεία του John Bowes-Lyon στο London Oratory.

Ο Bowes-Lyon, ο οποίος πέθανε τον περασμένο μήνα σε ηλικία 80 ετών, ήταν δεύτερος ξάδερφος της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ.

Από τοεπριβάλλον της Καμίλα αναφέρτε ότι η εμφάνιση του πρώην συζύγου της την Τρίτη θα μπορούσε να είναι η πρώτη και δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλες. «Ο Άντριου είναι χαρούμενος που κάνει ό,τι του ζητηθεί», ισχυρίστηκε ένας από τους φίλους του. «Ακόμα απολαμβάνει μια ζεστή σχέση με την Καμίλα».

Στα τέλη της δεκαετίας του 1960, η Καμίλα γνώρισε τον Άντριου Πάρκερ Μπόουλς (τότε αξιωματικό στον Βρετανικό Στρατό Ξηράς) μέσω του μικρότερου αδελφού του, Σάιμον Πάρκερ Μπόουλς, ο οποίος εργαζόταν για την οινοποιία του πατέρα της στο Μέυφαιρ.

Αφού ανέπτυξαν μία μακροχρόνια σχέση, ο Άντριου και η Καμίλα αρραβωνιάστηκαν το 1973. Η συγγραφέας Σάλλυ Μπέντελ Σμιθ έχει υποστηρίξει ότι η ανακοίνωση του αρραβώνα έγινε από τους γονείς του ζευγαριού, χωρίς το ίδιο να το γνωρίζει, αναγκάζοντας έτσι τον Άντριου να προτείνει στην Καμίλα να τον παντρευτεί.

Ο γάμος πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουλίου 1973 στο ρωμαιοκαθολικό παρεκκλήσι των Στρατώνων Ουέλινγκτον στο Λονδίνο. Το νυφικό της Καμίλα σχεδιάστηκε από τον βρετανικό οίκο μόδας Bellville Sassoon. Θεωρήθηκε ο «κοσμικός γάμος της χρονιάς» με παρευρισκόμενους οκτακόσιους καλεσμένους.

Στους βασιλικούς καλεσμένους που ήταν παρόντες στην θρησκευτική τελετή και τη δεξίωση περιλαμβάνονταν η Πριγκίπισσα Άννα, η Βασιλομήτωρ Ελισάβετ και η Πριγκίπισσα Μαργαρίτα. Όταν παντρεύτηκε η Καμίλα ήταν 25 ετών και ο Άντριου Πάρκερ Μπόουλς 33 ετών.

Το ζευγάρι εγκαταστάθηκε αρχικά στην Έπαυλη Μπόλχαϊντ στο Άλινγκτον του Ουίλτσιρ και αργότερα στην Έπαυλη Μίντλγουικ στο Κόρσαμ. Απέκτησαν δύο παιδιά, τον Τομ (γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 1974), βαφτισιμιό του Πρίγκιπα Καρόλου και την Λώρα (γεννήθηκε στις 1 Ιανουαρίου 1978).

Και τα δύο παιδιά ασπάστηκαν την ρωμαιοκαθολική πίστη του πατέρα τους, παρότι η Καμίλα συνέχισε να ασπάζεται τον Αγγλικανισμό.

Η Λώρα φοίτησε σε καθολικό σχολείο θηλέων, αλλά παντρεύτηκε σε μια αγγλικανική εκκλησία. Ο Τομ φοίτησε στο Κολλέγιο Ήτον και παντρεύτηκε σε αγγλικανική εκκλησία.

Τον Δεκέμβριο του 1994, μετά από 21 χρόνια γάμου, η Καμίλα και ο σύζυγός της ξεκίνησαν τις διαδικασίες έκδοσης διαζυγίου για το λόγο ότι ζούσαν χωριστά για χρόνια. Τον Ιούλιο του ίδιου έτους, η μητέρα της Ρόζαλιντ είχε πεθάνει από οστεοπόρωση.

Η αίτησή τους έγινε δεκτή από τις δικαστικές αρχές τον Ιανουάριο του 1995, ενώ το διαζύγιο εκδόθηκε στις 3 Μαρτίου του ίδιου έτους. Έναν χρόνο αργότερα, ο Άντριου Πάρκερ Μπόουλς παντρεύτηκε την Ρόζμαρυ Πίτμαν (1940-2010).

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή