Κίεβο: Οι ρωσικοί ισχυρισμοί για «βρόμικη βόμβα» είναι επικίνδυνοι

Πόλεμος στην Ουκρανία - Κίεβο: «Οι ρωσικοί ισχυρισμοί για "βρώμικη βόμβα" είναι «παράλογοι» και επικίνδυνοι»

Κίεβο: Οι ρωσικοί ισχυρισμοί για «βρόμικη βόμβα» είναι επικίνδυνοι
Dmytro Kuleba
AP
2'

Οι ρωσικοί ισχυρισμοί για «βρώμικη βόμβα» είναι «παράλογοι» και «επικίνδυνοι», προειδοποιεί μέσω του Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα.

«Τα ρωσικά ψέματα για το ότι η Ουκρανία υποτίθεται ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μία "βρώμικη βόμβα" είναι τόσο παράλογοι όσο και επικίνδυνοι. Κατά πρώτον, η Ουκρανία είναι πιστό μέλος της Συνθήκης Μη Διάδοσης των πυρηνικών όπλων: ούτε έχουμε "βρώμικες βόμβες" ούτε σχεδιάζουμε να αποκτήσουμε. Κατά δεύτερον, συχνά οι Ρώσοι κατηγορούν τους άλλους για κάτι που οι ίδιοι σχεδιάζουν, έγραψε στην ανάρτησή του ο Ντίμιτρο Κουλέμπα.

Την Κυριακή ο Ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού είχε και δεύτερη μέσα σε τρεις ημέρες τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Οστιν, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας. Η Μόσχα δεν έδωσε άλλες πληροφορίες για το περιεχόμενο της συνομιλίας.

Νωρίτερα ο Σεργκέι Σοϊγκού είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Γάλλο υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων Σεμπαστιέν Λεκορνύ και τους ομολόγους του της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ και της Βρετανίας Μπεν Ουάλας με θέμα τον πόλεμο στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο ρωσικός στρατός.

Διαβάστε επίσης:

Ζελένσκι: H Ρωσία είναι ικανή χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη

Ρωσία: Ο Σεργκέι Σοϊγκού συνομίλησε με τον υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ

Ρωσία: Ανησυχία Σοϊγκού για χρήση «βρόμικης βόμβας» από το Κίεβο

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή