Qatar Gate: Νέα στοιχεία για το 1,5 εκατ. ευρώ που βρέθηκε

Η ανάληψη μέρους των χαρτονομισμάτων που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας για το Qatar Gate και τη διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έγινε στο Βέλγιο, γράφει σήμερα (14/12) η εφημερίδα L Εcho

Τα χρήματα που κατασχέθηκαν
Τα χρήματα που κατασχέθηκαν
2'

Η ανάληψη μέρους των χαρτονομισμάτων που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας για τη διαφθορά στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έγινε στο Βέλγιο. Αυτό το στοιχείο θα μπορούσε να καταστήσει δυνατή την εύρεση της σχετικής τράπεζας και, κατά συνέπεια, του τραπεζικού λογαριασμού και να αρχίσει να ξετυλίγεται περισσότερο το «κουβάρι» του Qatar Gate, γράφει ο βελγικός Τύπος.

Τα χαρτονομίσματα, ύψους 1,5 εκατομμύριο ευρώ συνολικά, που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών για το Qatargate απασχολούν σε μεγάλο βαθμό το έργο των ερευνητών. Ένα μέρος τους «αποσύρθηκε» απο τράπεζα στο Βέλγιο, γράφει η L'Echo στη σημερινή της έκδοση

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, τις οποίες η εισαγγελία ούτε σχολίασε ούτε επιβεβαίωσε, μεγάλο μέρος αυτών των χαρτονομισμάτων ήταν τυλιγμένα σε πλαστική ταινία και είχαν εκδοθεί πρόσφατα. Επίσης, ορισμένα από τα τραπεζογραμμάτια αυτά εκδόθηκαν στο Βέλγιο, ενώ τα υπόλοιπα μελετώνται ακόμη.

Αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο, διότι θα μπορούσε να επιτρέψει την πρόοδο της έρευνας. Γνωρίζοντας τον τόπο έκδοσης, οι ειδικοί θα είναι εύκολο να βρουν την τράπεζα από την οποία αποσύρθηκαν τα πακέτα χρημάτων, άρα και τον τραπεζικό λογαριασμό και την ταυτότητα του ατόμου που έκανε την ανάληψη. Κατά συνέπεια να φθάσουν στην ταυτότητα του συνόλου των ανθρώπων που ενέχονται στο σκάνδαλο διαφθοράς.

Παράλληλα, θα αναλυθούν τα δακτυλικά αποτυπώματα στα χαρτονομίσματα και θα συγκριθούν με αυτά των κατηγορουμένων ή άλλων προσώπων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο διαφθοράς. Η ανάλυση βέβαια όλης αυτής της διαδρομής θα χρειαστεί αρκετές εβδομάδες, σημειώνουν τα βελγικά Μέσα Ενημέρωσης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή