ΗΠΑ-Τουρκία: Ολοκλήρωσαν τις συνομιλίες για τον εκσυγχρονισμό των F-16

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν στη συμφωνία για τον εκσυγχρονισμό των τουρκικών F-16 έχει βγει «λευκός ή μαύρος καπνός»
Σε συμφωνία με άγνωστο μέχρι στιγμής περιεχόμενο, φαίνεται να έχουν καταλήξει Ουάσιγκτον και Τουρκία
1'

Σε συμφωνία με άγνωστο μέχρι στιγμής περιεχόμενο, φαίνεται να έχουν καταλήξει Ουάσιγκτον και Τουρκία, για τον εκσυγχρονισμό των τουρκικών F-16. Οι τεχνικές συνομιλίες μεταξύ των δυο χωρών για το θέμα, ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης (15/12).

Στην ολοκλήρωση των συνομιλιών αναφέρθηκαν και διπλωματικές πηγές στην Ουάσιγκτον.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που ερωτήθηκε από τους Έλληνες ανταποκριτές (ΕΡΤ, Hellas Journal και ΑΠΕ-ΜΠΕ) αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες, ούτε όμως τις διέψευσε.

Από την πλευρά των ενδιαφερομένων νομοθετών, έγινε γνωστό ότι δεν έχουν λάβει ακόμα ενημέρωση από το Στέιτ Ντιπάρτμεν, αν δηλαδή, τελείωσαν ή όχι οι διαπραγματεύσεις.

Εφ’ όσον έχουν καταλήξει οι διαπραγματεύσεις με συμφωνία, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρέπει να ενημερώσει γραπτώς την Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, της οποίας προεδρεύει ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ και την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Οι επικεφαλής της δημοκρατικής μειοψηφίας και οι επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής μειοψηφίας, έχουν δικαίωμα να «παγώσουν» την διαδικασία της πώλησης των F-16.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη, ο κ. Μενέντεζ ενημέρωσε συνομιλητές του ότι δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να επιτρέψει αυτή την αγορά.