Η συνέντευξη που... στρίμωξε τον Μακρόν - Τι είπε για την Μπριζίτ

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση - συνέντευξη με παιδιά από την La Papotin μια εφημερίδα που ιδρύθηκε το 1990 σε ένα κέντρο φροντίδας για νεαρούς με αυτισμό είχε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν - Η ερώτηση που ξεχώρισε και έχει γίνει viral είχε να κάνει με τη σχέση του Μακρόν με τη σύζυγό του, Μπριζίτ Μακρόν όταν αυτή ήταν καθηγήτριά του
Ο Μακρόν με τη σύζυγό του Μπριζίτ.
AP
2'

Μια ομάδα νέων στο φάσμα του αυτισμού, που περιγράφεται ως «άτυποι δημοσιογράφοι», έκανε τον 45χρονο πρόεδρο της Γαλλίας να μιλήσει για τον εαυτό του με ασυνήθιστη ειλικρίνεια σε μια τηλεοπτική συνέντευξη αυτό το Σαββατοκύριακο.

O κ. Μακρόν αντιμετώπισε κάποιες χωρίς φίλτρο ερωτήσεις, που οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι ως επί το πλείστον δεν τολμούν να κάνουν στον Γάλλο ηγέτη.

Οι «άτυποι δημοσιογράφοι» από το Le Papotin, ένα περιοδικό που ιδρύθηκε το 1990 σε ένα κέντρο ημερήσιας φροντίδας για νέους με αυτισμό της περιοχής του Παρισιού, πίεσαν με τρόπο τον κ. Μακρόν για τον γάμο του με την Μπριζίτ, τους φίλους του (είπε ότι δεν έχει πολλούς), τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και άλλα θέματα.

Ο κ. Μακρόν απάντησε με χιούμορ, ακόμη και στην ερώτηση για το ειδύλλιό του με την κατά 24 χρόνια μεγαλύτερή του Μπριζίτ. «Βλέπεις, δεν είναι το θέμα εδώ αν δίνεις το παράδειγμα ή όχι… Όταν είσαι ερωτευμένος, η επιλογή δεν είναι δική σου», είπε ο Μακρόν υπερασπιζόμενος την προσωπική του επιλογή.

«Δεν ήταν πραγματικά η δασκάλα μου. Ήταν η δασκάλα μου στο μάθημα του θεάτρου. Δεν είναι ακριβώς το ίδιο», είπε όταν ένας από τους μικρούς δημοσιογράφους σχολίασε ότι δεν έπρεπε να κάνει σχέση με την καθηγήτριά του.

Σε μια άλλη λεπτή ερώτηση – «Έχεις πολλά λεφτά;» – ο πρώην τραπεζίτης είπε ότι κερδίζει λιγότερα τώρα ως πρόεδρος, χωρίς να αποκαλύψει στοιχεία.

Και για τον κ. Πούτιν, τον οποίο έχει γνωρίσει, και τον πόλεμο του Ρώσου προέδρου στην Ουκρανία, ο Γάλλος ηγέτης είπε: «Όταν τον συναντάς έτσι, δεν είναι δυσάρεστο. Αυτό είναι το παράδοξο».