Παρίσι: Έξι τραυματίες από την επίθεση με μαχαίρι στον Gare du Nord

Παρίσι: Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε στον πολυσύχναστο σταθμό Gare du Nord στο Παρίσι, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι άνθρωποι. Ο φερόμενος ως δράστης εξουδετερώθηκε και συνελήφθη από την αστυνομία

Επίθεση στον σταθμό Gare du Nord του Παρισιού
Επίθεση στον σταθμό Gare du Nord του Παρισιού
ΑΡ
1'

Γύρω στις 6:45 π.μ (τοπική ώρα) ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι επιτέθηκε σε πολλά άτομα στον πολυσύχναστο σταθμό Gare du Nord στο Παρίσι. Τα έξι άτομα που τραυματίστηκαν από την επίθεση φρόντισαν επί τόπου οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Ένας από αυτούς είχε μια επιφανειακή πληγή στην ωμοπλάτη και οι άλλοι πέντε είχαν επηρεαστεί ελαφρά σωματικά.

Σύμφωνα με τη Γαλλική Εθνική Εταιρεία Σιδηροδρόμων (SNCF) το περιεχόμενο της οποίας αναφέρει η Midi Libre, η αστυνομία άνοιξε πυρ, πυροβολώντας πολλές φορές, σε μία προσπάθεια να εξουδετερώσει τον δράστη. Τα κίνητρά του παραμένουν προς το παρόν άγνωστα.

Από την πρώτη στιγμή «έχει καθοριστεί μια περίμετρος ασφαλείας» αλλά ότι «ο σταθμός συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά», ακόμη και αν η κυκλοφορία διακόπηκε προσωρινά, ανέφεραν οι αρχές.

Την παρέμβαση των αστυνομικών χαιρέτισε ο Υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμαμέν. «Ένα άτομο τραυμάτισε πολλούς ανθρώπους σήμερα το πρωί στον Gare du Nord. Εξουδετερώθηκε γρήγορα. Ευχαριστούμε την αστυνομία για την αποτελεσματική και θαρραλέα ανταπόκρισή της».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή