Νότια Κορέα: Πυρκαγιά σε παραγκούπολη στη Σεούλ - Απομακρύνθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι

Εκατοντάδες άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε μια παραγκούπολη στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, Σεούλ.

Φωτιά σε παραγκούπολη της Σεούλ
Φωτιά σε παραγκούπολη της Σεούλ
2'

Περίπου 60 σπίτια αναφέρθηκε ότι καταστράφηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής (20/1) στο χωριό Γκουριόνγκ. Δεν έχουν υπάρξει αναφορές για νεκρούς ή τραυματίες. Τα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης περιέγραψαν την περιοχή με τα αυτοσχέδια σπίτια ως την τελευταία εναπομείνασα παραγκούπολη της πρωτεύουσας. Χρειάστηκαν πέντε ώρες, περισσότεροι από 900 πυροσβέστες και πολλά ελικόπτερα για να σβήσουν τη φωτιά.

«Ακριβώς αφού άνοιξα την πόρτα, είδα μια κολόνα φωτιάς να υψώνεται από τη μία πλευρά», είπε ένας 72χρονος κάτοικος στο Reuters. «Φαινόταν πολύ σοβαρό και δεν έπρεπε να φύγω μόνος μου. Έτσι, χτύπησα τις πόρτες και φώναξα "Φωτιά!" Και ο κόσμος έβγαινε και ούρλιαζε. Ήταν χαοτικό».

Ο Πρόεδρος Γιουν Σουκ Γεόλ ζήτησε να καταβληθούν όλες οι προσπάθειες για να ελαχιστοποιηθεί η ζημιά και να κινητοποιηθούν όλοι οι διαθέσιμοι πυροσβέστες και εξοπλισμός, σύμφωνα με την εκπρόσωπό του. Ο ίδιος βρίσκεται προς το παρόν στην Ελβετία για τη σύνοδο κορυφής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Η ακριβής αιτία της πυρκαγιάς είναι ακόμη άγνωστη, αλλά η περιοχή είναι επιρρεπής σε πυρκαγιές και πλημμύρες, με πολλά σπίτια να χτίζονται με χαρτί και ξύλο. Σύμφωνα με τους Korea Times, το χωριό Γκουριόνγκ έχει βιώσει τουλάχιστον 16 πυρκαγιές από το 2009. Οι πυροσβέστες σβήνουν μικρές πυρκαγιές μετά από πυρκαγιά σε παραγκούπολη της Σεούλ

Δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1980 από ανθρώπους που εκδιώχθηκαν από τις αρχικές τους γειτονιές από έργα ανάπλασης υπό τη στρατιωτική κυβέρνηση της εποχής, αλλά οι προσπάθειες για την ανάπτυξη της περιοχής ματαιώθηκαν από διαφωνίες μεταξύ τοπικών διοικητικών οργάνων και κατοίκων. Το Guryong Village βρίσκεται στην άκρη της εύπορης συνοικίας Gangnam, όπου βρίσκονται μερικά από τα πιο ακριβά ακίνητα της χώρας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή