ΗΠΑ: Φωτογενής αρκούδα βγάζει 400 «selfies» και γίνεται viral
Μία αρκούδα...τρελαμένη με τις selfie τράβηξε 400 φωτογραφίες...του εαυτού της, στην κάμερα άγριας ζωής του Κολοράντο και έγινε viral
Μία μαύρη αρκούδα πιάστηκε να «ποζάρει» σε μία κάμερα άγριας ζωής που ενεργοποιείται με κίνηση κοντά στο Μπόλντερ του Κολοράντο, ΗΠΑ. Οταν κοίταξαν την κάμερα, οι αξιωματούχοι που παρακολουθούν τη δραστηριότητα της άγριας ζωής δεν μπορούσαν να κρύψουν την έκπληξή τους. Η περίεργη αρκούδα έπεσε πάνω στην κάμερα και κατέληξε να πυροδοτήσει εκατοντάδες «selfies», είπαν οι αξιωματούχοι.
Κογιότ, κάστορες, λιοντάρια του βουνού, μαύρες αρκούδες, όλα τα είδη πουλιών και πολλά άλλα πλάσματα κατοικούν και απαθανατίζονται ενίοτε έξω από την πόλη Μπόλντερ, σε ένα φυσικό περιβάλλον που «παρακολουθείται» και προστατεύεται από τους ειδικούς.
Αλλά έμειναν έκπληκτοι όταν έλεγξαν μια κάμερα από τις πολλές που είχαν τοποθετήσει σε χιλιάδες στρέμματα και διαπίστωσαν ότι από τις 580 εικόνες που ειχε η μνήμη, οι περίπου 400 ανήκαν σε μία και μόνο αρκούδα, ανέφερε το NBC News.
Σε ένα πλάνο μάλιστα η φωτογενής αρκούδα συνελήφθη από το φακό να βγάζει απότομα έξω τη γλώσσα της. Μια άλλη λήψη απαθανάτισε την αρκούδα σε πόζα τριών τετάρτων, ενώ αλλού φαίνεται να κοιτάζει λοξά. Τα περισσότερα ζώα δεν παρατηρούν τις κάμερες, αλλά οι αξιωματούχοι είπαν ότι η αρκούδα φάνηκε ενθουσιασμένη...την παρουσία της.
«Σε αυτήν την περίπτωση, μια αρκούδα έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μια από τις κάμερες άγριας ζωής μας και άδραξε την ευκαιρία να τραβήξει εκατοντάδες «selfies»», είπε ο εκπρόσωπος των πάρκων ανοιχτού χώρου και ορεινών πάρκων, Phillip Yates στο δίκτυο NBC αυτή την εβδομάδα.
«Αυτές οι φωτογραφίες μας έκαναν να γελάσουμε και πιστεύαμε ότι θα το έκαναν και άλλοι», πρόσθεσε ο Yates. Η αρκούδα μπορεί να φανεί από πολλές γωνίες, με όλο το πρόσωπο να κοιτάζει τον φακό, μόνο ένα πόδι, τη γλώσσα έξω, ένα πίσω μέρος να απομακρύνεται και διάφορα άλλα πλάνα.
Το τμήμα χρησιμοποιεί εικόνες που καταγράφηκαν από τις κάμερες για να χαρτογραφήσει τις συνήθειες και τους βιότοπους της άγριας ζωής και να παρακολουθήσει τις ανάγκες χρήσης γης και προστασίας για περιοχές άγριας φύσης.