Ευρώπη εναντίον Αμερικής: Δύο κόσμοι εντελώς διαφορετικοί

Κάπως έτσι θα περιέγραφε κανείς τις δύο από τις μεγαλύτερες αγορές αυτοκινήτου στον κόσμο και τα μοντέλα που σημειώνουν τις μεγαλύτερες πωλήσεις.

Ευρώπη εναντίον Αμερικής: Δύο κόσμοι εντελώς διαφορετικοί
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Κάθε ήπειρος έχει το δικό της χαρακτήρα και μία χαρακτηριστική ένδειξη για αυτό είναι τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην καθεμία. Και δεν χρειάζεται να ταξιδέψει κανείς στην Αμερική για να διαπιστώσει πως τα μεγάλα pickup σε αυτή την ήπειρο πουλάνε όσα τα αυτοκίνητα πόλης στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, για το 2022 το δημοφιλέστερο μοντέλο στις ΗΠΑ είναι το Ford F-150, ενώ στην Ευρώπη είναι το Peugeot 208.

Το Ford είναι ένα τεράστιο αγροτικό με κινητήρες με πολλά κυβικά, το οποίο ξεπερνά τα 5,0 μέτρα, ενώ στην XXL εκδοχή του, την SuperCrew, το μήκος του φτάνει τα 5,89 μέτρα!

Στον αντίποδα, το Peugeot ίσα που ξεπερνά τα 4,0 μέτρα και έχει έναν κινητήρα, το γνωστό PureTech των 1,2 λίτρων, με τους μισούς κυλίνδρους και λιγότερα από τα μισά κυβικά!

Η σχετική εικόνα είναι χαρακτηριστική για το μέγεθος των δύο αυτοκινήτων όπου το Ford μοιάζει (και είναι στη ουσία) σαν ένα φορτηγό μπροστά στο μικρό Peugeot. Λογικό θα πείτε σε μία χώρα όπου ο υπερθετικός βαθμός είναι αυτός που κυριαρχεί.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή