Φουσκωτή δομή ως σκηνή για την Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Χιλής

Μια προσωρινή εγκατάσταση ήταν η σκηνή για τις ομιλίες και παρουσιάσεις στη φετινή Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομίας της Χιλής. Στην Plaza de la Cultura, στο Santiago de Chile, οι Χιλιανοί αρχιτέκτονες Smiljan Radić και Nicolás Schmidt είχαν δημιουργήσει μια φουσκωτή, μεταλλικού χρώματος δομή.
Φουσκωτή δομή ως σκηνή για την Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Χιλής
Instagram
1'

Με βαρίδια σε όλες τις πλευρές και στερεωμένη με σκοινιά, η δομή ήταν συνδεδεμένη με αντλίες για να διατηρείται συνεχώς φουσκωτή, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα εσωτερικό σαν σπήλαιο όπου είχαν τοποθετηθεί καθίσματα και είχε διαμορφωθεί περιοχή παρουσίασης. Μικρά στενά ανοίγματα στο πλάι επέτρεπαν σε επισκέπτες και συμμετέχοντες στο πρόγραμμα να εισέρχονται ενώ διατηρείτο φουσκωμένη.

Δείτε την gallery:

Ο προσωρινός χαρακτήρας της εγκατάστασης συμβάδιζε με το θέμα του φεστιβάλ: «Ευάλωτοι Οικότοποι». «Επιζητούμε να εγκαινιάσουμε νέους χώρους στοχασμού για τις πολιτισμικές, κοινωνικές και τεχνολογικές αλλαγές στην εποχή της ασταθούς μοίρας που μας επιφυλάσσεται καθώς και για τα μαθήματα που πήραμε από την κοινωνική κρίση και την πανδημία» είχαν υπογραμμίσει οι οργανωτές του φεστιβάλ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή