Πολωνία: Ένα ζευγάρι, γονείς επτά παιδιών, απέκτησαν πεντάδυμα

Ένα ζευγάρι Πολωνοβρετανών, που ήταν ήδη γονείς επτά παιδιών, απέκτησαν άλλα… πέντε, που ήρθαν στη ζωή εγκαίρως για να γιορτάσουν τον Άγιο Βαλεντίνο

Πολωνία: Ένα ζευγάρι, γονείς επτά παιδιών, απέκτησαν πεντάδυμα
AP Photo
1'

Μια Πολωνή μητέρα επτά παιδιών γέννησε με επιτυχία πρόωρα πεντάδυμα, σύμφωνα με όσα δήλωσαν την Τρίτη αξιωματούχοι του νοσοκομείου στη νότια Πολωνία.

Τα δύο αγόρια και τα τρία κορίτσια γεννήθηκαν με καισαρική τομή την Κυριακή, στην 28η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Κρακοβίας.

Ζυγίζοντας μεταξύ 710 - 1.400 γραμμάρια, τοποθετήθηκαν όλα σε θερμοκοιτίδες και τους δόθηκε αναπνευστική υποστήριξη, με τους γιατρούς να αισιοδοξούν ότι όλα θα πάνε καλά, δεδομένου του πρόωρου τοκετού τους.

Η 37χρονη μητέρα των πεντάδυμων, Ντομίνικα Κλαρκ, είπε σε συνέντευξη Τύπου στην Κρακοβία την Τρίτη ότι αισθανόταν «πολύ καλύτερα από ό,τι περίμενα».

Η Ντομίνικα Κλαρκ χαρακτήρισε «θαύμα» την πολλαπλή εγκυμοσύνη της αφού, σύμφωνα με το νοσοκομείο, οι πιθανότητες να αποκτήσει κανείς πεντάδυμα είναι 1 στα 52 εκατομμύρια. «Επειδή είμαι και μαθηματικός, μου αρέσουν αυτές οι στατιστικές. Είχαμε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουμε το λαχείο παρά να αποκτήσουμε έναν λόχο μωρών», χαριτολόγησε η πολύτεκνη μητέρα.

Η Κλαρκ μαζί με τον Βρετανό σύζυγό της έχει παιδιά ηλικίας μεταξύ 10 μηνών και 12 ετών και περιλαμβάνουν δύο ζευγάρια δίδυμων.

Διαβάστε επίσης:

Πεντάδυμα... Το δώρο Χριστουγέννων για ένα ζευγάρι από την Αριζόνα

Συρία: Νίκησε τον πόλεμο, γέννησε πεντάδυμα!

Μητέρα 12 παιδιών γέννησε πεντάδυμα

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή