Ένοπλοι ισλαμιστές στην Σουηδία

Ένοπλοι ισλαμιστές βρίσκονται στην Σουηδία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Aftonbladet, η οποία επικαλείται έρευνα...
1'

Ένοπλοι ισλαμιστές βρίσκονται στην Σουηδία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Aftonbladet, η οποία επικαλείται έρευνα της εθνικής Αστυνομίας Ασφάλειας της χώρας.

Ο αριθμός τους υπολογίζεται σε διακόσιους. Το 80% των ενόπλων εκτιμάται ότι ανήκει σε διάφορα δίκτυα, ενώ κάποιοι από τους υπόλοιπους έχουν διασυνδέσεις με το εξωτερικό.

Η έκθεση, η οποία διενεργήθηκε μετά από εντολή της κυβέρνησης για να εξετάσει την έκταση της ακραίας ισλαμιστικής δράσης στη χώρα, αναμένεται να δημοσιοποιηθεί επισήμως αύριο Τετάρτη.

Στο μεταξύ, η Αστυνομία Ασφαλείας συνεχίζει την έρευνα για την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε το Σάββατο στο κέντρο της Στοκχόλμης. Χθες Δευτέρα, η Αστυνομία Ασφαλείας ανακοίνωσε ότι στις έρευνές της θα συνδράμει το FBI.

Ο επικεφαλής του Σώματος, Άντερς Ντάνιελσον, δήλωσε σήμερα ότι οι αρχές επιδιώκουν να πληροφορηθούν που εκπαιδεύτηκε ο καμικάζι πριν από την επίθεση.

"Η Αστυνομία Ασφαλείας ερευνά στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν και στη Σομαλία", είπε στη σουηδική τηλεόραση ο Ντάνιελσον.

Η Σουηδία συνεργάζεται επίσης με τις βρετανικές αρχές καθώς ο δράστης είχε ζήσει και σπουδάσει εκεί. Η αστυνομία ερεύνησε το σπίτι του στο Λούτον, στο βόρειο Λονδίνο.