Τουρκία: Για 18 Ιουνίου πηγαίνουν οι εκλογές - Τα εξοπλιστικά, οι ΗΠΑ και ο Ερντογάν

Στην Τουρκία επικρατεί αισιοδοξία ότι μέσα στο 2023 θα αποσπάσουν το «ναι» από τις ΗΠΑ για την αναβάθμιση και την αγορά F-16, για τα οποία μέχρι σήμερα λαμβάνουν μόνο αρνητικές απαντήσεις
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Associated Press
2'

Σχεδόν δύο εβδομάδες από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία, τα τουρκικά ΜΜΕ επιστρέφουν στην ενημέρωση για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, Μανώλη Κωστίδη, παρά τις ζημιές των 85 δισ. δολάρια που προκύπτουν από την πρώτη καταγραφή μετά τον σεισμό και ίσως επειδή υπάρχει καθυστέρηση από τις ΗΠΑ για τα F-16, ρίχνουν το βάρος στο δικό τους μαχητικό που θα είναι έτοιμο το 2032.

Όπως ανέφερε ο Μανώλης Κωστίδης, η εφημερίδα Turkiye αναφέρεται στο «εθνικό μαχητικό» όπως το λένε οι Τούρκοι, που «λειτούργησε με τον κινητήρα και βγήκε σε διάδρομο προσγείωσης».

Παράλληλα, στην Τουρκία επικρατεί αισιοδοξία ότι μέσα στο 2023 θα αποσπάσουν το «ναι» από τις ΗΠΑ για την αναβάθμιση και την αγορά F-16, για τα οποία μέχρι σήμερα λαμβάνουν μόνο αρνητικές απαντήσεις.

Ταυτόχρονα, οι Τούρκοι κάνουν και πάλι αναφορές και παρακολουθούν με προσοχή τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας, μιλώντας για το ελληνικό σχέδιο απόκτησης 20+20 F-35 τα επόμενα χρόνια, γεγονός που τους φέρνει ανησυχία.

Άρχισε τις περιοδείες στα νοσοκομεία ο Ερντογάν

Την ίδια ώρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άρχισε με καθυστέρηση τις περιοδείες στα νοσοκομεία και επισκέπτεται επιζώντες του σεισμού. Μάλιστα, επισκέφθηκε και την Αλέινα Ολμέζ, η οποία διασώθηκε 248 ώρες μετά τον σεισμό.

Για τις 18 Ιουνίου πάνε οι εκλογές

Σε ό,τι αφορά τις εκλογές, δεν έχει ακόμη αποφασιστεί πότε θα διεξαχθούν. Με δεδομένο ότι δεν θα γίνουν στις 14 Μαΐου, τα τηλεοπτικά δίκτυα αναφέρουν ότι θα μετατεθούν για τις 18 Ιουνίου.

Σχετικές ειδήσεις