Τουρκία: Στις 9 Μαρτίου οι νέες συζητήσεις με Σουηδία και Φινλανδία για την ένταξη στο ΝΑΤΟ

Επαναλαμβάνονται οι συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας και Σουηδίας-Φινλανδίας για την ένταξη στο ΝΑΤΟ, καθώς η Άγκυρα «μαλακώνει» τη στάση της, μετά τον φονικό σεισμό.

Τουρκία: Στις 9 Μαρτίου οι νέες συζητήσεις με Σουηδία και Φινλανδία για την ένταξη στο ΝΑΤΟ
1'

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα ότι συνομιλίες με τη Σουηδία και τη Φινλανδία όσον αφορά την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ θα επαναληφθούν στις 9 Μαρτίου, ύστερα από την καθυστέρηση του Ιανουαρίου μετά τις διαδηλώσεις στις οποίες πυρπολήθηκε το Κοράνι.

Μιλώντας στην Άγκυρα, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες και θα συζητηθεί η εφαρμογή που μνημονίου που έχουν υπογράψει οι χώρες.

Στις 23/2 Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε πως βλέπει πρόοδο στις συνομιλίες με την Τουρκία για την ένταξη της Σουηδίας και πως σκοπεύει η Σουηδία και η Φινλανδία να γίνουν μέλη της συμμαχίας μέχρι τη σύνοδο κορυφής του διεθνούς οργανισμού τον Ιούλιο.

Ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως ο ίδιος και ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν πως η Τουρκία, η Φινλανδία και η Σουηδία θα συναντηθούν στην έδρα του ΝΑΤΟ στα μέσα Μαρτίου προκειμένου "να συζητήσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σε ό,τι αφορά την επικύρωση από την Τουρκία του σουηδικού ενταξιακού πρωτοκόλλου".

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή