Πάπας Φραγκίσκος: Εκείνο που μου προκαλεί περισσότερο πόνο, είναι η διαφθορά
«Εκείνο που μου προκαλεί περισσότερο πόνο, είναι η διαφθορά», δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος στην εφημερίδα Il Fatto Quotidiano
Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano, επ΄ευκαιρία των δέκα ετών από την εκλογή του, ο πάπας Φραγκίσκος υπογράμμισε ότι «εκείνο που του προκαλεί μεγαλύτερο πόνο, είναι η διαφθορά».
«Δεν μιλώ μόνον για την οικονομική διαφθορά, μέσα και έξω από το Βατικανό. Μιλώ για την διαφθορά της καρδιάς. Η διαφθορά είναι σκάνδαλο. Το 2015, στην Νάπολη, είπα ότι βρωμάει. Ναι, βρωμάει, και οδηγεί στην αποσύνθεση της ψυχής», τόνισε ο Φραγκίσκος.
Παράλληλα, εκθείασε τον προκάτοχό του, τον πάπα Βενέδικτο, για το ότι κατήγγειλε το σκάνδαλο της παιδεραστίας στο εσωτερικό της Καθολικής Εκκλησίας. «Εγώ ακολουθώ τον δρόμο που χάραξε εκείνος. Πρέπει να είμαστε πολύ σαφείς, σε ό,τι αφορά αυτό το σημείο: αν στην Εκκλησία ανακαλυφθεί έστω και ένα περιστατικό κακοποίησης -κάτι που είναι τερατώδες- θα αντιμετωπιστεί, πάντα, με την μεγαλύτερη, δυνατή αυστηρότητα», είπε ο Αργεντινός ποντίφικας.
Ερωτηθείς από την εφημερίδα Il Fatto Quotidiano «τι εύχεται για το μέλλον», ο Φραγκίσκος απάντησε:
«Την ειρήνη. Την ειρήνη στην Ουκρανία και σε όλες τις υπόλοιπες χώρες που ζουν το τρομερό φαινόμενο του πολέμου, που αποτελεί πάντα ήττα για όλους, για όλους. Ο πόλεμος είναι παράλογος και στυγερός. Είναι μια επιχείρηση που δεν περνά κρίση ούτε κατά την πανδημία: η βιομηχανία των όπλων. Το να εργαζόμαστε για την ειρήνη, σημαίνει να μην επενδύουμε σε αυτές τις βιομηχανίες θανάτου. Υποφέρω, όταν σκέφτομαι ότι αν δεν παράγονταν όπλα για ένα χρόνο, θα μπορούσε να εξαλειφθεί η πείνα σε όλο τον κόσμο, διότι αυτή των όπλων, είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία του πλανήτη».
Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων
Διαβάστε επίσης:
Από τις Σέρρες στις ζούγκλες της Σρι Λάνκα - Η μοναδική περίπτωση ενός Έλληνα Βουδιστή μοναχού
Ο στρατηγός Λι Σανγκφού νέος υπουργός Άμυνας της Κίνας
Χάρι – Μέγκαν: Τα παιδιά τους δεν προσκλήθηκαν στην στέψη του Καρόλου -Οι λόγοι του αποκλεισμού τους