Οι δυνατότητες του τουρκικού αεροπλανοφόρου Anadolu - Μεταφέρει 110 στρατιωτικά drones και άρματα

Η Τουρκία ποντάρει πολλά στο αεροπλανοφόρο της, το Anadolu, του οποίοι οι δυνατότητες επεκτείνονται.
2'

Το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό κατέχει το αεροπλανοφόρο Anadolu, του οποίου η κύρια δυνατότητα είναι η μεταφορά πολλών δεκάδων στρατιωτικών drones, ικανών να προκαλέσουν χάος στον στόχο τους.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ρεπορτάζ τουρκικών ΜΜΕ οι δυνατότητες του αεροπλανοφόρου επεκτάθηκαν κι από 50 drones, πλέον θα μεταφέρει έως 110. Μεταξύ αυτών, το γνωστό και δοκιμασμένο στα πεδία των μαχών Bayraktar, αλλά και το μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος Kizil Elma.

Το συγκεκριμένο σκάφος μπορεί να συμμετέχει και σε αποβατικές ενέργειες, μεταφέροντας άρματα μάχης, μια δυνατότητα που δοκιμάστηκε πρόσφατα σε άσκηση.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ:

Ακάρ: «Θέλουμε διαμοιρασμό πλούτου στο Αιγαίο - Οι ΗΠΑ μάς χρωστάνε 1,4 δισ. δολάρια και πέντε F-35»

Οργισμένος εμφανίστηκε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, σημειώνοντας πως οι ΗΠΑ χρωστούν στην Τουρκία 1,4 δισ. δολάρια αλλά και πέντε F-35. «Στο θέμα των F-35, η συνεργασία μας έληξε, και χωρίσαμε με τρόπο που δεν μπορεί να εξηγηθεί ούτε νομικά ούτε ηθικά. Στις 18 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση. Στη συνάντηση αυτή επιτεύχθηκε συμφωνία για οικονομικά, πολιτικά και τεχνικά θέματα. Θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις τις επόμενες ημέρες».

«Η επιστροφή στο πρόγραμμα είναι ένα ξεχωριστό θέμα. Προς το παρόν, ο σκοπός των διαπραγματεύσεών μας είναι η καταβολή των 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχουμε καταβάλει. Επί του παρόντος, υπάρχουν πέντε F-35 που δικαιούμαστε, και συζητάμε για το μέλλον αυτού το θέματος. Οι διαπραγματεύσεις μας συνεχίζονται χωρίς να διακυβεύονται τα δικά μας δικαιώματα και συμφέροντα» ανέφερε ο ίδιος.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας εμφανίστηκε υπέρ του διαλόγου και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών με την Ελλάδα. «Ξέρετε ότι έχουμε προβλήματα με την Ελλάδα. Προσπαθούμε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα με ειρηνικά μέσα και μεθόδους στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας. Λέμε ότι προσπαθούμε να κάνουμε οτιδήποτε μπορούμε πάνω σε αυτό το ζήτημα, στη γραμμή των σχέσεων καλής γειτονίας και στο πνεύμα της συμμαχίας, μιλώντας και συζητώντας», ανέφερε αρχικά.