Η ευθανασία του Κέιν

Ένα επτασφράγιστο συγκλονιστικό μυστικό για το θάνατο του πατέρα του αποκάλυψε ο βετεράνος ηθοποιός Μάικλ Κέιν ...
1'

Ένα επτασφράγιστο συγκλονιστικό μυστικό αποκάλυψε χθες ο βετεράνος ηθοποιός Μάικλ Κέιν. Σε νεαρή ηλικία, είχε βοηθήσει τον πατέρα του να «φύγει» έπειτα από μάχη με τον καρκίνο. Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Classic FM ο 77χρονος βρετανός δικαιολόγησε τη πράξη του λέγοντας ότι επέσπευσε το θάνατο του αγαπημένου του πατέρα όταν του το ζήτησε ο ίδιος ο οποίος έπασχε από καρκίνο σε τελικό στάδιο και οι γιατροί του είχαν δώσει άλλες τέσσερις ημέρες ζωής.


Το τραγικό συμβάν συνέβη το 1955, ενώ ο ηθοποιός ανέφερε πως κράτησε το μυστικό αυτό κρυφό από τη μητέρα του η οποία πέθανε το 1989.

«Είχα τόση αγωνία που τον έβλεπα να υποφέρει, που είπα τότε στον γιατρό του "Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να κάνεις, έκανες ότι μπορούσες. Δώστε του μια υπερβολική δόση να τελειώσει όλο αυτό", γιατί δεν ήθελα να υποφέρει άλλο, ήθελα πλέον να φύγει. Ο γιατρός απάντησε "όχι, όχι αυτό δεν μπορώ να το κάνω"» δήλωσε ο Μάικλ Κέιν.

«Αργότερα, όταν έφευγα μου είπε: "Έλα, πάλι τα μεσάνυχτα". Πήγα. Ο πατέρας μου έφυγε για πάντα νωρίς το πρωί στις 05:12. Οπότε το έκανε» ανέφερε.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν είναι υπέρ της εθελοντικής ευθανασίας, ο Κέιν απάντησε «Ω, πιστεύω πως ναι».