Εύα Καϊλή από τη φυλακή: «Είχα σκεφτεί ακόμη και την αυτοκτονία»
Η Εύα Καϊλή τις πρώτες εβδομάδες μετά τη φυλάκισή της σκεφτόταν συχνά την αυτοκτονία, όπως αποκαλύπτει η Corriere della Sera , ενώ για μία ακόμη φορά δηλώνει αθώα για το σκάνδαλο Qatar-gate
«Είμαι αθώα και θα το αποδείξω». Αυτό δήλωσε για πολλοστή φορά η Εύα Καϊλή, από την φυλακή όπου κρατείται, τονίζοντας πως δεν νιώθει θύμα, αλλά τρόπαιο, σχεδόν τέσσερις μήνες από την έναρξη του Qatargate στις 9 Δεκεμβρίου, όταν συνελήφθη μαζί με άλλα οκτώ άτομα στο πλαίσιο της έρευνας για τις φερόμενες δωροδοκίες που καταβλήθηκαν από το Κατάρ και το Μαρόκο σε μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Η Καϊλή δέχτηκε επίσκεψη από την ευρωβουλευτή Ντέμπορα Μπεργκαμίνι, και μιλάει μέσα από τη φυλακή Xάρεν στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera.
«Είμαι αθώα, θα το αποδείξω. Αλλά δεν αισθάνομαι θύμα, αισθάνομαι τρόπαιο. Τρόπαιο μιας πολιτικής δίωξης, μέρος της οποίας είναι μια προκατάληψη εναντίον βουλευτών και πολιτικών από τη νότια Ευρώπη» φαίνεται να είπε η Εύα Καϊλή στην Ιταλίδα ευρωβουλευτή, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Η Ελληνίδα πολιτικός, που έχει προφυλακιστεί για την φερόμενη εμπλοκή της στο Qatar Gate, «ευχαρίστησε την επισκέπτριά της για το θάρρος της», εφόσον υπογράμμισε πως είναι η πρώτη ευρωβουλευτής που την επισκέφθηκε για να δει πώς είναι. «Είστε η πρώτος βουλευτής που έρχεται εδώ στη φυλακή για να δει πώς είμαι. Κανείς δεν έχει φτάσει μέχρι τώρα. Κανείς από το κόμμα μου, κανείς από την Ελλάδα» είπε.
Η Εύα Καϊλή φαίνεται να είπε επίσης να είπε στην ευρωβουλευτή του κόμματος «Φόρτσα Ιτάλια» ότι τις πρώτες έξι εβδομάδες σκέφτηκε ακόμη και την αυτοκτονία και μάλιστα «αρκετές φορές». Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος Αντόνιο Παντσέρι «ήταν πολύ χειριστικός» με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι.
Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και στο τέλος Απριλίου οι δικαστές θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα παρατείνουν την προφυλάκισή της. «Τα υποτιθέμενα εγκλήματα είναι πολύ σοβαρά τονίζει η Μπεργκαμίνι όμως το «τεκμήριο της αθωότητας είναι ακλόνητο» και «πρέπει να ισχύει για όλους. Διαφορετικά, σκοτεινές περίοδοι της ιστορίας μας έρχονται στο μυαλό μας». Υπογράμμισε επίσης πως «η κόρη της (Καϊλή) δεν φταίει. Αντιθέτως, βιώνει μια διαλυμένη στοργή που θα έχει συνέπειες στη ζωή της». Η εφημερίδα προσθέτει πως η Εύα Καϊλή «μελετά γαλλικά και ολλανδικά», εφόσον δήλωσε πως στο τέλος της υπόθεσης θέλει να ασχοληθεί ξανά με την πολιτική.