Έλον Μασκ: Άλλαξε το λογότυπο του Twitter - Ο σκύλος Σίμπα Ίνου
Οι χρήστες του twitter είδαν σήμερα το γνωστό «πουλί» του twitter να εξαφανίζεται και τη θέση του να παίρνει το άβαταρ ενός σκύλου. Πρόκειται για την εικόνα ενός Σίμπα Ίνου, η οποία παραπέμπει στο σύμβολο ενός κρυπτονομίσματος του dogecoin.
Στον απόηχο της εξέλιξης, το dogecoin έφτασε να κερδίζει πάνω από 30%, φτάνοντας τα 0,097 δολάρια, στο υψηλότερο επίπεδο που είχε να βρεθεί από τον Φεβρουάριο.
Υπενθυμίζεται πως στο παρελθόν και πριν την εξαγορά της Twitter τον Νοέμβριο του 2022 ο Μασκ είχε αναφέρει πως το dogecoin μπορεί να είναι καλύτερο μέσο πληρωμής απ' ό,τι το bitcoin, το μεγαλύτερο crypto του κόσμου.
Έχει τελικά δίκιο ο 'Ελον Μασκ για την τεχνητή νοημοσύνη;
Η τεχνητή νοημοσύνη τείνει να αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας εκατομμύριων χρηστών του διαδικτύου, ειδικά μετά και την έλευση του πανίσχυρου Chat-GPT τον περασμένο Νοέμβριο.
Μεγάλη είναι η συζήτηση για τις αλλαγές, τα ωφέλη αλλά και τους κινδύνους που μπορεί να φέρει στη ζωή του ανθρώπου η τεχνητή νοημοσύνη, με τις απόψεις να διίστανται.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε όμως η ανοιχτή επιστολή από 500 ειδικούς της τεχνολογίας, οι οποίοι προειδοποιούν ότι η ανάπτυξη των νέων μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρότατους κινδύνους.
Μεταξύ αυτών και ο Έλον Μασκ που ζητά να «παγώσει» η εκπαίδευση των ανεπτυγμένων συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης για το επόμενο εξάμηνο.
Με αφορμή λοιπόν την έντονη ανησυχία του Έλον Μασκ για την τεχνητή νουμοσύνη, το Bloomberg σε ανάλυση του παρουσιάζει κατά πόσο δικαιολογούνται οι φόβοι του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία.
Όπως σχολιάζει το αμερικανικό δίκτυο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla μπορεί να έχει μια εκκεντρική προσωπικότητα, χαρακτηρίζοντάς τον «απατεώνα θεό της τεχνολογίας», αλλά όταν έχει επιφυλάξεις για κάτι, όλοι αρχίζουν να ακούν.
«Έχει δίκιο ο Μασκ; είναι το ερώτημα που θέτη το Bloomberg. «Αν ναι… παίζει ρόλο; Μπορεί να είναι ήδη πολύ αργά, ειδικά στην περίπτωση του ChatGPT», προειδοποιεί η Parmy Olson.
Το διεθνές πρακτορείο στην συνέχεια παρουσιάζει το χιουμοριστικό tweet που ανήρτησε ο Έλον Μασκ το απόγευμα της Παρασκευής, στο οποίο έγραψε ότι «δανείστηκε» το μπουφάν ενός φίλου του, του Πάπα Φραγκίσκου.
Πρόκειται φυσικά για το μπουφάν με το οποίο απεικονίστηκε ο Πάπας Φραγκίσκος προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις, όμως αργότερα έγινε γνωστό ότι η εικόνα προέκυψε μέσω τεχνητής νοημοσύνης.
«Μερικοί άνθρωποι θα ισχυριστούν ότι μπορούν να πουν αμέσως εάν ένα ψηφιακό αντικείμενο - μια εικόνα, ένα κείμενο, ένα αρχείο ήχου ή βίντεο - έχει δημιουργηθεί από γενετική τεχνητή νοημοσύνη, και το κάνουν ήδη. Ωστόσο, δεν θα έδινα μεγάλη αξιοπιστία σε τέτοιους ισχυρισμούς, καθώς μπορεί να βασίζονται σε τεχνογνωσία που έχει τις ρίζες της στην προηγούμενη εμπειρία. Είναι επαναστατικοί καιροί και το ποιοτικό άλμα των υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT και το Midjourney ήταν τόσο τεράστιο που θα ήταν μυωπικό να μην περιμένουμε πλήρως ρεαλιστικά αποτελέσματα στο άμεσο μέλλον», λέει σε ανάλυσή του ο Λεονίντ Μπερσίντσκι, σύμφωνα με το Bloomberg.
Το διαδικτυακό Fakery και το Digital Bank Runs είναι ένα τρομακτικό μείγμα: «Αν η ταχύτητα αποτελεί κίνδυνο, η παραπληροφόρηση είναι μια δυνητικά θανατηφόρα τοξίνη. Οι ψεύτικες εικόνες και τα βίντεο γίνονται όλο και πιο δύσκολο να διακριθούν από την πραγματικότητα», επισημαίνουν από την πλευρά τους Paul J. Davies και Parmy Olson.
Η τεχνητή νοημοσύνη επισημαίνει το Bloomberg στο άρθρο του, θα μεταμορφώσει πολλά, όπως την παιδική ηλικία και η ανθρωπότητα δεν γνωρίζει κατά πόσο είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο.
«Το μεγαλύτερο μειονέκτημα μπορεί απλώς να είναι ότι οι υπηρεσίες AI (Artificial Intelligence) λειτουργούν πολύ καλά και τα παιδιά δένονται πολύ μαζί τους, παραμελώντας τους φίλους και την οικογένεια. Μπορεί να είναι τόσο καλές ''μπέιμπι σίτερ'' που οι γονείς δεν θα τα σταματούν όταν πρέπει. Μπορεί, με λίγα λόγια, να είναι η εκδοχή της τηλεόρασης του 21ου αιώνα. Πώς θα είναι να μεγαλώνεις μαζί με την τεχνητή νοημοσύνη; Κανείς δεν ξέρει πραγματικά. Αλλά μια ολόκληρη γενιά πρόκειται να το μάθει», γράφει ο Τάιλερ Κόουεν.