Mπαλί: Ινφλουένσερ συνελήφθη για ασεβείς, γυμνές φωτογραφίες - Κινδυνεύει με απέλαση

Μια ινφλουένσερ συνελήφθη στο Μπαλί επειδή δημοσίευσε μια «ασεβή» γυμνή φωτογραφία της να αγκαλιάζει ένα ιερό δέντρο 700 ετών
Σάλος με ινφλουένσερ στο Μπαλί
2'

Μια ινφλουένσερ αντιμετωπίζει απέλαση από το Μπαλί αφού έγινε η δεύτερη γυναίκα που ποζάρει γυμνή με το ίδιο ιερό δέντρο 700 ετών σε λιγότερο από ένα χρόνο. Η ντόπια ακτιβίστρια και επιχειρηματίας Nι Λου Τζελάντικ μοιράστηκε μια σειρά φωτογραφιών που δείχνουν τη γυναίκα να ποζάρει με το δέντρο Kayu Putih που βρίσκεται στο πίσω μέρος ενός ναού στο Tabanan, περίπου 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Ντενπασάρ, την Τετάρτη.

«Σε όλους τους ξένους που δεν σέβονται τη γη μας, το Μπαλί είναι το σπίτι μας - όχι το δικό σας!», έγραψε στις φωτογραφίες. Τις φωτογραφίες «αλίευσε» απο τα social media η ακτιβίστρια και επιχειρηματίας Νι Λου Τζελάντικ, η οποία κατηγόρησε τους τουρίστες ότι δεν σέβονται τους ιερούς χώρους στο Μπαλί.



Τα καρέ που σκανδάλισαν την ακτιβίστρια τραβήχτηκαν με φόντο το δέντρο Kayu Putih που βρίσκεται στην πίσω πλευρά ναού στην πόλη Ταμπανάν. «Προς όλους τους ξένους που δεν σέβονται τη γη μας. Το Μπαλί είναι το δικό μας σπίτι, όχι το δικό σας» έγραψε στο οργισμένο μήνυμά της η ακτιβίστρια με αφορμή τις γυμνές φωτογραφίες μπροστά στο ηλικίας 700 ετών δέντρο.

«Πιστεύετε ότι θα δείχνετε ωραίοι τραβώντας γυμνές φωτογραφίες στο ιερό μας δέντρο; Πηγαίντε πίσω στις πατρίδες σας αν δεν μπορείτε να σεβαστείτε την πάραδοση και την κουλτούρα μας» πρόσθεσε. Σύμφωνα με την Daily Mail.

Οι αμφιλεγόμενες φωτογραφίες είναι μόνο το πιο πρόσφατο περιστατικό σε μια μακρά σειρά με περιστατικά τουριστών που συμπεριφέρονται άσχημα στο Μπαλί, μια τάση με την οποία οι αρχές έχουν κουραστεί. Η τοπική κυβέρνηση εξετάζει μια σειρά από νέους κανόνες που θα επιβληθούν στο τροπικό νησί - συμπεριλαμβανομένου ενός φόρου μόνο για τουρίστες, της απαγόρευσης των μοτοσυκλετών και μιας αλλαγής στο ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για βίζα από το εσωτερικό της Ινδονησίας.

Μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου, περίπου 620 αλλοδαποί απελάθηκαν από την Ινδονησία για παραβιάσεις της βίζας, συμπεριλαμβανομένης της υπέρβασης της διαμονής, της κακής συμπεριφοράς και της αναστάτωσης.

Οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία κλήθηκαν να κάνουν ό,τι μπορούν για να εκπαιδεύσουν τους τουρίστες για το τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται στο Μπαλί, ενώ οι αρχές εξετάζουν την εγκατάσταση μεγάλων διαφημιστικών πινακίδων σε όλο το νησί για να εξηγήσουν περαιτέρω τα έθιμα.