Hotel Natura στη Σλοβενία μετά την επέμβαση από Enota Architects

Το Hotel Natura είχε σχεδιαστεί ως το κορυφαίο ξενοδοχείο στον οικισμό Rogla, φημισμένο επίσης και για το πλέον δημοφιλές χιονοδρομικό κέντρο στη Σλοβενία, αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Hotel Natura στη Σλοβενία μετά την επέμβαση από Enota Architects
Instagram
1'

Ο επενδυτής αποφάσισε να μεταβάλει την τυπολογία του με προσθήκη πολυχρηστικών κοινόχρηστων χώρων και πισίνα και απευθύνθηκε στο αρχιτεκτονικό γραφείο Enota Architects· οι αρχιτέκτονες σχεδίασαν μια προσθήκη με ξύλο της οποίας οι αναφορές στο αγροτικό τοπίο είναι μεγάλες.

Η σχεδιαστική ομάδα διερωτήθηκε «πώς χειρίζεται κάποιος μια επέκταση όταν στην ουσία πρέπει να προστεθεί μισό ξενοδοχείο;» Σχεδίασαν το νέο τμήμα με διακριτή όψη αλλά με λογική συγγένεια με το υπάρχον κτίσμα. Το Enota Architects στόχευσε «να συνδέσει αυτό που δεν μπορεί να συνδεθεί» και μετέτρεψε την όψη σε μια στοίβα από ξύλινες στέγες με αετώματα, αρχιτεκτονικό στοιχείο που είναι σύνηθες στην περιοχή. Κατά συνέπεια, η προσθήκη δεν αναφέρεται τόσο στο υπάρχον κτίσμα όσο στο γύρω δάσος.

Δείτε την gallery:

Εσωτερικά, η διάκριση μεταξύ κοινόχρηστων χώρων και ιδιωτικών είναι σαφής: όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι είναι ψηλοτάβανοι με άνοιγμα προς το δάσος στον βορρά, ενώ τα δωμάτια επισκεπτών είναι λιγότερο ψηλοτάβανα και είναι προσανατολισμένα προς την πίστα του σκι στον νότο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή