Σάλος στην Τουρκία: Ο Ερντογάν αδιαθέτησε ξαφνικά σε ζωντανή εκπομπή - Η συγγνώμη στους τηλεθεατές

Τουρκία: Αναστάτωση προκάλεσε η ξαφνική αδιαθεσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την ώρα που έδινε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο KANAL 7.
O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Α.Ρ
2'

Φούντωσαν οι φήμες στην Τουρκία μετά την ξαφνική αδιαθεσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την ώρα που έδινε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο KANAL 7. «Ω, Θεέ μου», φώναζε κάποιος κατά την διάρκεια της live μετάδοσης. Το περιστατικό σημειώθηκε στο προεδρικό μέγαρο της Τουρκίας και ενώ ο Ερντογάν μιλούσε σε εκπομπή για το προεκλογικό του πρόγραμμα.

Μετά από περίπου 10 λεπτά ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε και πάλι, ζήτησε συγγνώμη από τους τηλεθεατές και ανέφερε πως είχε κάποια στομαχική διαταραχή λόγω της κούρασης του προεκλογικού αγώνα.

Αφού ο Ερντογάν ήταν στον αέρα για λίγα λεπτά, το πρόγραμμα με τίτλο «Αφιέρωμα στις προεδρικές εκλογές» φαίνεται πως ολοκλήρώθηκε. Γύρω στις 23.40, ο αρχισυντάκτης του Ülke TV Hasan Öztürk ρώτησε τον Ερντογάν «αν θα υπάρξει κάποιος από τους σημερινούς υπουργούς στο νέο υπουργικό συμβούλιο εάν κερδίσει τις εκλογές» και τις «συγκεκριμένες δεσμεύσεις του στα πακέτα προεκλογικής εκστρατείας».

Ενώ ο Öztürk ήθελε να πάει σε διαφημίσεις, οι φωνές αγωνίας ακούστηκαν ζωντανά και το πρόγραμμα κόπηκε απότομα πριν οι κάμερες δείξουν τον Ερντογάν. Κατά τη διάρκεια της σιωπής μπροστά στην κάμερα, που κράτησε για περίπου 15 δευτερόλεπτα, ο δημοσιογράφος θέλησε να σηκωθεί γρήγορα για λίγο, αλλά κάθισε στη θέση του. Το πρόγραμμα ξεκίνησε ξανά στις 00.07, περίπου 20 λεπτά μετά το διάλειμμα.

Επιστρέφοντας ο Ερντογάν, ο οποίος φαινόταν κουρασμένος, είπε:«Xθες και σήμερα είχαμε έντονη προεκλογική εκστρατεία. Λόγω αυτής της εκστρατείας φαίνεται πως έχω κρυολογήσει σοβαρά. Η αλήθεια είναι πως σκέφτηκα να ακυρώσω το αποψινό μου πρόγραμμα, αλλά αναρωτήθηκα μήπως αυτό παραξηγηθεί. Είπα όμως το υποσχεθήκαμε και θα πάμε. Η αλήθεια είναι πως στην έντονη εργασία μας αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις. Απολογούμαι σε εσάς και στους τηλεθεατές μας. Εύχομαι σε εσάς και το κοινό μας καλή τύχη» είπε χαρακτηριστικά.

Αργότερα, ο Ερντογάν είπε: «Ζητώ ιδιαίτερα συγχώρεση από όλους τους πολίτες μου που μας παρακολουθούν στις οθόνες τους. Αύριο ανοίγει το τρένο υψηλής ταχύτητας Άγκυρα-Σίβας... Θα είναι ένα πολύ, πολύ σημαντικό βήμα για μας ως χώρα... Αύριο ελπίζω να είμαστε μαζί».

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης από τους λογαριασμούς τους στο Twitter, έστειλαν στον Ερντογάν μηνύματα για ταχεία ανάρρωση, ο ένας μετά τον άλλο.