Βατικανό: «Μάρτυρες» οι 21 Κόπτες που αποκεφαλίστηκαν σε παραλία της Λιβύης από τζιχαντιστές

Ο πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε σήμερα πως οι 21 Κόπτες που αποκεφαλίστηκαν το 2015 στη Λιβύη αναγνωρίζονται ως μάρτυρες από το Βατικανό. Η ανακοίνωση έγινε στη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο ποντίφικας με τον προκαθήμενο της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αιγύπτου Θεόδωρο Β’ (Tawadros II).

Βατικανό: «Μάρτυρες» οι 21 Κόπτες που αποκεφαλίστηκαν σε παραλία της Λιβύης από τζιχαντιστές
1'

Οι 21 Κόπτες (20 Αιγύπτιοι και ένας Γκανέζος) εκτελέστηκαν στις 15 Φεβρουαρίου 2015 σε παραλία της Σύρτης, στη Λιβύη. Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος είχε δημοσιοποιήσει βίντεο της εκτέλεσης των 21 αιχμαλώτων, οι οποίοι φορούσαν πορτοκαλί φόρμες και προσεύχονταν περιμένοντας τον θάνατο.

Ο πάπας Φραγκίσκος είπε στον προκαθήμενο της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ότι η αναγραφή των 21 ονομάτων στο Μαρτυρολόγιο του Βατικανού αποτελεί ακόμη μια απόδειξη για όσα ενώνουν τις δύο Εκκλησίες.

Ο 70χρονος Θεόδωρος Β’ ταξίδεψε στο Βατικανό με αφορμή την 50ή επέτειο από την πρώτη συνάντηση προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας με Κόπτη Πατριάρχη.

Οι Κόπτες αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% του πληθυσμού της Αιγύπτου, ενώ μικρότερες κοινότητες υπάρχουν και σε άλλες χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα

23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα