Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ: «Η καταδίωξή τους ούτε επικίνδυνη ήταν ούτε θύμιζε το δυστύχημα της Νταϊάνα»

Αυτόπτες μάρτυρες και δήμαρχος της Νέας Υόρκης περιγράφουν καρέ καρέ την καταδίωξη των παπαράτσι στον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ
5'

Έντρομο φαίνεται να είναι το πολυσυζητημένο ζευγάρι, πρίγκιπας Χάρι και η συζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ μετά από την κινηματογραφικού τύπου καταδίωξη τους από παπαράτσι - μαζί τους, τα τραγικά γεγονότα έζησε και η μητέρα της Μέγκαν,Ντόρια Ράγκλαντ.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε εκπρόσωπος των Σάσεξ οι προαναφερθέντες έπεσαν θύματα, από όταν έφυγαν από μια εκδήλωση απονομής βραβείων το βράδυ της Τρίτης, 16η Μαΐου 2023, «ανελέητης καταδίωξης που διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες».

Το ζευγάρι, σύμφωνα με πληροφορίες, προσπάθησε να μην ακολουθηθεί κατά την αποχώρησή του από παπαράτσι, προκειμένου να μην μάθουν που διέμεναν στο Upper East Side της Νέας Υόρκης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συμβεί μια μακρά καταδίωξη που θύμιζε απόλυτα, θα έλεγε κανείς, «τη γάτα και το ποντίκι».

Το ζευγάρι συνοδευόταν από έναν και μόνο σωματοφύλακα, και προσπάθησαν να ξεγελάσουν τους παπαράτσι, αλλάζοντας το SUV τους με ένα κίτρινο ταξί της Νέας Υόρκης, πριν ξαναεπιστρέψουν στο αμάξι τους ξανά, αργότερα.

Το ζευγάρι προχώρησε σε δηλώσεις για το περιστατικό και δήλωσε τα εξής: «Αυτή η αδυσώπητη καταδίωξη, που διήρκεσε πάνω από δύο ώρες, είχε ως αποτέλεσμα πολλαπλές παρ' ολίγον συγκρούσεις στις οποίες ενεπλάκησαν άλλοι οδηγοί στο δρόμο, πεζοί και δύο αστυνομικοί της αστυνομίας της Νέας Υόρκης. Ενώ το να είσαι δημόσιο πρόσωπο συνεπάγεται ένα επίπεδο ενδιαφέροντος από το κοινό, αυτό δεν πρέπει ποτέ να γίνεται εις βάρος της ασφάλειας κανενός».

Και μέχρι εδώ φαίνονται όλα καλά, λογικά και χωρίς περαιτέρω «σούσουρο» όπως έχουμε συνηθίσει με το εν λόγω ζευγάρι.

Ωστόσο, το σούσουρο ξεκίνησε, όταν ο εκπρόσωπος της Μέγκαν Μαρκλ και του Χάρι και οι περιγραφές του για τα γεγονότα αποτέλεσαν αντικείμενο κριτικής και πηγή αμφιβολιών, δεδομένου ότι ακούστηκαν αντικρουόμενα πράγματα σε σχέση με το τι ακριβώς συνέβη το βράδυ της Τρίτης.

Οι αναφορές για το περιστατικό

Επιπλέον, εντύπωση προκαλούν και τα όσα αναφέρει η αστυνομία της Νέας Υόρκης που κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα του ζευγαριού.

Πιο συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής επίτροπος δημοσίων πληροφοριών στη Νέα Υόρκη, Τζούλιαν Φίλιπς, αποκάλυψε πως η αστυνομία της Νέας Υόρκης είχε «βοηθήσει» την ιδιωτική ομάδα ασφαλείας του ζευγαριού.

Δήλωσε, δε, πως ενώ πράγματι η συμπεριφορά των φωτογράφων - που ήταν πολλοί σε αριθμό - ήταν προκλητική, ο δούκας και η δούκισσα του Σάσσεξ «έφτασαν στον προορισμό τους και δεν αναφέρθηκαν συγκρούσεις, κλήσεις, τραυματισμοί ή συλλήψεις σχετικά».

Τα λόγια του αναπληρωτή επιτρόπου δημοσίων πληροφοριών συμπλήρωσε - τρόπο τινά - και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, εκφράζοντας καταρχήν τη συμπάθειά του και χαρακτηρίζοντας «απερίσκεπτες και ανεύθυνες» τις ενέργειες των παπαράτσι. Πρόσθεσε, όμως, ότι του είναι κάπως δύσκολο να πιστέψει πως υπήρξε «δίωρη καταδίωξη υψηλής ταχύτητας».

Σειρά, αμέσως μετά, πήραν και οι αξιωματούχοι της αστυνομίας της Νέας Υόρκης οι οποίοι διευκρίνισαν στο αμερικανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NBC ότι η υπόθεση δε φαίνεται να ήταν «σχεδόν καταστροφική», αλλά «λίγο χαοτική».

Παράλληλα και το αμερικανικό κανάλι ABC ανέφερε ότι μίλησε με αστυνομικές πηγές, οι οποίες αναγνώρισαν ότι η εμπειρία μπορεί να ήταν «τρομακτική» για τους εμπλεκόμενους, αλλά δεν ήταν «το είδος του καραβανιού που περιγράφουν πηγές κοντά στον Χάρι και τη Μέγκαν».

Βίντεο από την καταδίωξη του ζευγαριού

Η κατάθεση του οδηγού του ταξί

Ο οδηγός του ταξί, Sukhcharn "Sunny" Singh, δήλωσε ότι τους παρέλαβε στο αστυνομικό τμήμα γύρω στις 11 το βράδυ, αφού τον ειδοποίησε ένας σωματοφύλακας και τον ρώτησε αν «ήθελε να πάρει την κούρσα».

Ο Χάρι, η Μέγκαν και η Ντόρια στριμώχτηκαν στο πίσω κάθισμα, και ο σωματοφύλακας στο κάθισμα του συνοδηγού. Λίγα λεπτά, όμως, αργότερα ο σματοφύλακας ανησύχησε ότι τους ακολουθούσαν ξανά και του ζήτησε να γυρίσει πίσω.

Ο κ. Singh επιβεβαίωσε ότι οι φωτογράφοι εμφανίστηκαν ξαφνικά ενώ είχαν κολλήσει πίσω από ένα απορριμματοφόρο και ότι οι επιβάτες του έδειχναν «νευρικοί». Ωστόσο, επέμεινε ότι δεν αισθάνθηκε σε καμία στιγμή ανασφαλής, και ότι δεν συμφωνεί με την περιγραφή της κατάστασης ως «σχεδόν καταστροφική» - «δεν νομίζω ότι είναι αλήθεια», είπε.

Τι είπαν οι παπαράτσι

Από την πλευρά τους οι παπαράτσι ισχυρίστηκαν ότι στην πραγματικότητα ήταν η συνοδεία ασφαλείας του Χάρι και της Μέγκαν που οδηγούσε με τρόπο που θα μπορούσε να θεωρηθεί «απερίσκεπτος» και απέκλειε δρόμους.

Μάλιστα, ένας εξ αυτών δήλωσε στο «Good Morning Britain» ότι οι οδηγοί του αυτοκινήτου που μετέφερε την Μέγκαν, τον Χάρι και την Ράγκλαντ «έκαναν ζιγκ-ζαγκ, έκοβαν δρόμους, πλησίαζαν εξαιρετικά κοντά στα αυτοκίνητα, υπήρχε πίεση έκαναν σφήνες…».

Η Backgrid δήλωσε ότι θα εξετάσει το θέμα και ότι «δεν συγχωρεί οποιαδήποτε μορφή παρενόχλησης ή παράνομης δραστηριότητας».

«Θυμίζει το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα»

Ο πρίγκιπας Χάρι, φαίνεται πως είναι διατεθειμένος να παραδώσει το υλικό από το κινητό του τηλέφωνο που τράβηξε στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης, καθώς φέρεται να επιθυμεί να «πιέσει για την απόδοση ευθυνών», και μάλιστα, φαίνεται ότι το ζευγάρι «πιέζει για απόδοση ευθυνών για ένα ατύχημα που θύμισε σε πολλούς τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα».

Σχετικές ειδήσεις