Καναδάς: Η βροχή μπορεί να βοηθήσει στην κατάσβεση της φωτιάς και να καθαρίσει την ατμόσφαιρα

Καναδάς: Μέχρι την Δευτέρα, 1.200 πυροσβέστες θα έχουν αναπτυχθεί στα μέτωπα της φωτιάς, ανάμεσά τους και 100 Γάλλοι και οι Αρχές εκτιμούν ότι η κατάσταση θα παραμείνει κρίσιμη για τις επόμενες ημέρες.

Καναδάς: Η βροχή μπορεί να βοηθήσει στην κατάσβεση της φωτιάς και να καθαρίσει την ατμόσφαιρα
AP Photo
2'

Η βροχή θα μπορούσε να προσφέρει κάποια ανάπαυλα σε όσους στον ανατολικό Καναδά έχουν έρθει αντιμέτωποι με τις φωτιές, βοηθώντας τους πυροσβέστες να σβήσουν τις φλόγες και καθαρίζοντας μερικά από τα σωματίδια που κάνουν τον καπνό της πυρκαγιάς επικίνδυνο.

Το ερώτημα για τον Gerald Cheng, μετεωρολόγο του οργανισμού «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή του Καναδά», είναι αν η βροχή θα είναι αρκετή. Σε μια πρώτη ενημέρωση το πρωί του Σαββάτου, είπε ότι αναμένονται βροχοπτώσεις στο νοτιοδυτικό Κεμπέκ το βράδυ της Κυριακής, ενώ οι πυρκαγιές βορειότερα στο Κεμπέκ δεν πρόκειται να δουν βροχή μέχρι την Τρίτη.

Ο αντίκτυπος που θα έχει στις πυρκαγιές θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της φωτιάς, η οποία θα μπορούσε να αναπτυχθεί πριν από τη βροχή.

Ωστόσο, με τη βροχή έρχεται η πιθανότητα οι κεραυνοί να πυροδοτήσουν περισσότερες φωτιές.

Η επιστροφή σε καλύτερη ποιότητα αέρα είναι πάντα μια πιθανότητα, είπε ο Cheng. Η πυκνή πορτοκαλί ομίχλη που κυριάρχησε στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη προκαλείται από υψηλή συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων. Οι βασικοί παράγοντες για την ένταση αυτών των τοξικών σωματιδίων είναι η σοβαρότητα της πυρκαγιάς που τα παράγει και ο άνεμος, που μπορεί να βοηθήσει στη διασπορά τους.

Ο καπνός εξακολουθεί να κινείται νότια προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε, και οι άνεμοι θα οδηγήσουν τον καπνό στο βορειοανατολικό Οντάριο τη Δευτέρα.

Το βράδυ της Παρασκευής, το σύστημα ειδοποίησης έκτακτης ανάγκης στην Αλμπέρτα έδωσε εντολή σε ορισμένους κατοίκους της κομητείας Yellowhead και της πόλης Έντσον να εκκενώσουν, περιγράφοντας πως οι πυρκαγιές «γίνονται όλο και πιο απρόβλεπτες».

Βροχές προβλέπονται και για την Αλμπέρτα την Κυριακή.

Από το απόγευμα του Σαββάτου, η κυβέρνηση της Αλμπέρτα ανέφερε 75 ενεργές πυρκαγιές στην επαρχία. Η κυβέρνηση του Κεμπέκ λέει ότι έχει 133 ενεργές δασικές πυρκαγιές, 72 από τις οποίες θεωρούνται εκτός ελέγχου.

Διαβάστε επίσης:

Καναδάς: Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές

Πυρκαγιές στον Καναδά: Οι καπνοί «έπνιξαν» τη Νέα Υόρκη

Καναδάς: Ξένη βοήθεια φτάνει για τις τεράστιες δασικές πυρκαγιές

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή