Starbucks: Νέο προϊόν με γεύση από τροπικά φρούτα και άρωμα… κρασιού

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα είναι διαθέσιμο σε όλα τα καταστήματα της αλυσίδας.

Starbucks: Νέο προϊόν με γεύση από τροπικά φρούτα και άρωμα… κρασιού
AP.
2'

Ως «εκπληκτική», χαρακτήρισε την πρώτη εμπειρία γεύσης που είχε ο Άλαν Τονγκ, βετεράνος στη διοίκηση επιχειρήσεων που ασχολούνται με τον καφέ, από ένα νέο προϊόν που δημιούργησε η Starbucks, χρησιμοποιώντας κόκκους καφέ από την περιοχή Πουέρ που βρίσκεται στην επαρχία Γιουνάν της νοτιοδυτικής Κίνας.

«Περιείχε μία πλούσια γεύση από τροπικά φρούτα, με τη σωστή δόση ενός αμυδρού αρώματος κρασιού», τόνισε αναφορικά με το τελευταίο προϊόν της Starbucks Reserve Yunnan Coffee, το οποίο σύντομα θα είναι διαθέσιμο στα καταστήματα της Starbucks στην Κίνα, αλλά και το εξωτερικό.

Με δεδομένες τις ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες, η Γιουνάν παράγει περίπου το 95% όλων των κόκκων καφέ της Κίνας, ενώ, ποσοστό μεγαλύτερο από το 60% του καφέ που παράγεται στην κινεζική επαρχία προέρχεται από την Πουέρ, η οποία είναι ήδη γνωστή από την παραγωγή τσαγιού, εδώ και 1.000 χρόνια.

Σανγκάη: Μία καφετέρια σαν «πρωτόγονο παράπηγμα», μέσα σε ένα παλιό σπίτι

Η ιδρυθείσα στην Καλιφόρνια, Blue Bottle Coffee, άνοιξε το τρίτο καφέ της στη Σανγκάη. Σχεδιάζοντας το καφέ, το κινεζικό αρχιτεκτονικό γραφείο Neri & Hu εστίασε στην κληρονομιά της συνοικίας του 19ου αιώνα Zhangyuan, της οποίας οι δρόμοι αναπλάστηκαν για να γίνει μία ζωντανή περιοχή δημόσιων χώρων και καταστημάτων. Το πρότζεκτ υλοποιήθηκε μέσα σε ένα ηλικίας 140 ετών –αρχιτεκτονικού ύφους Shikumen– σπίτι. Το καφέ «εγκαινιάζει έναν διάλογο μεταξύ της πλούσιας ιστορίας της Σανγκάης και του σύγχρονου αστικού κοινωνικού χώρου», υπογράμμισαν οι αρχιτέκτονες.

Μεταμόρφωσαν ένα τυπικό Shikumen σπίτι, παραδοσιακό ύφος που έγινε δημοφιλές στη Σανγκάη στα τέλη του 19ου αιώνα. Αυτός ο τύπος ορίζεται από τούβλινους τοίχους, ξύλινο σκελετό και συνδυασμό δυτικών και κινέζικων αρχιτεκτονικών χαρακτηριστικών. Συμμορφούμενο με τις οδηγίες διαφύλαξης των χαρακτηριστικών της παλαιάς συνοικίας, το εξωτερικό κέλυφος του κτιρίου διατηρήθηκε εν πολλοίς, με τους υπάρχοντες τούβλινους τοίχους, τις πόρτες και τα παράθυρα να παραμένουν ανέγγιχτα.

Σε αντιδιαστολή με το παλαιό κέλυφος, τα νέα εσωτερικά εκφράζονται με γυμνό τσιμέντο. Στο κέντρο της αίθουσας, οι αρχιτέκτονες εισήγαγαν μία απλή, ελεύθερη δομή που φέρνει στον νου «ένα πρωτόγονο υπόστεγο το οποίο συμβολίζει επιστροφή στις απαρχές της αρχιτεκτονικής». Εδώ, όπου ετοιμάζεται και σερβίρεται ο καφές, δημιουργείται σημείο εστίασης μέσα στον επιβλητικό χώρο. Ο σχεδιασμός είχε στόχο να δημιουργήσει μια «ζεστή και νοσταλγική εμπειρία και να ανακαλέσει μνήμες "οικίας"».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή