Toυρκία: Το κρίσιμο «ραντεβού» του νέου τσάρου της Οικονομίας με τραπεζίτες και επιχειρηματίες

Ο κορυφαίος επιχειρηματικός όμιλος της Τουρκίας κάλεσε τον νέο υπουργό Οικονομικών του Ερντογάν να αλλάξει πορεία στην οικονομία. Ο Μεχμέτ Σιμσέκ συναντήθηκε σήμερα με επιχειρηματίες και τραπεζίτες και τους διεμήνυσε οτι θα «επιστρέψει» σε λογική βάση
O Mεχμέτ Σιμσέκ
O Mεχμέτ Σιμσέκ
Α.Ρ
1'

Ο κορυφαίος επιχειρηματικός όμιλος της Τουρκίας κάλεσε τον νέο υπουργό Οικονομικών του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αλλάξει την οικονομία περιορίζοντας το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών και επιβραδύνοντας τον πληθωρισμό σχεδόν κατά 40%.

Τα μέλη της TUSIAD, όπως είναι γνωστή η οργάνωση, συνάντησαν τον Σιμσέκ την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη. Ήταν η πρώτη επίσημη συνάντηση του «βετεράνου» των αγορών με στελέχη επιχειρήσεων μετά το διορισμό του αυτόν τον μήνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του CNN Turk, η συνάντηση αυτή έγινε σε φιλικό κλίμα. Ο υπουργός Οικονομικών, Μεχμέτ Σίμσεκ, κάθισε ξανά στην ίδια καρέκλα μετά από πενταετή παύση και έδωσε τα πρώτα του σημαντικά μηνύματα στην τελετή παράδοσης.

Προανήγγειλε μια οικονομία βασισμένη σε κανόνες και είπε ότι «η Τουρκία δεν έχει άλλη επιλογή από το να επιστρέψει σε μια λογική βάση». Μοιράζοντας αυτό το μήνυμα με τον επιχειρηματικό κόσμο ο Σισμέκ θα συναντηθεί με τους τραπεζίτες τις επόμενες ώρες για να επιχειρήσει επίσης να τους καθησυχάσει.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή