Βρετανία: Έφιππος ο βασιλιάς Κάρολος για τον εορτασμό των γενεθλίων του - Εντυπωσιακές φωτογραφίες

Βρετανία: Έφιππος εμφανίστηκε ο βασιλιάς Κάρολος στη στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό των γενεθλίων του
Associated Press
2'

Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση για τα γενέθλια του βασιλιά Καρόλου στο Λονδίνο, ο οποίος μάλιστα εμφανίστηκε έφιππος.

Παρότι ο βασιλιάς Κάρολος θα κλείσει τα 75 του χρόνια στις 14 Νοεμβρίου τα γενέθλια του βρετανού μονάρχη εορτάζονται δύο φορές τον χρόνο, όπως προστάζει η παράδοση – ιδιωτικά την ημέρα των γενεθλίων και δημοσίως το δεύτερο Σάββατο του Ιουνίου.

Η παράδοση της στρατιωτικής παρέλασης (Trooping the colour) έχει τις ρίζες της στις πολεμικές προετοιμασίες του παρελθόντος, όταν όλες οι σημαίες επιδεικνύονταν στους στρατιώτες προκειμένου να είναι σε θέση να τις αναγνωρίζουν μέσα στη σύγχυση της μάχης. Χρονολογείται από τη βασιλεία του Γεωργίου Β’ το 1748, ο οποίος παρότι γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου ήθελε να γιορτάσει τα γενέθλιά του το καλοκαίρι.

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, η οποία έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Σεπτέμβριο σε ηλικία 96 ετών, εμφανίστηκε για τελευταία φορά έφιππη σε αυτήν την παρέλαση το 1986.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε πλήθος κόσμου γύρω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Στην παρέλαση συμμετείχαν περίπου 1.400 στρατιώτες, 400 μουσικοί και 200 άλογα, με επικεφαλής τη φοράδα Γιούνο (σ.σ. η βασίλισσα Καμίλα της έδωσε το όνομα της ρωμαϊκής θεότητας – αντίστοιχης με την θεά Ήρα της ελληνικής μυθολογίας).

Την Γιούνο ακολούθησαν τρία άλογα με τύμπανα: ο Περσέας, ο Άτλας και ο Απόλλων. Τα συγκεκριμένα άλογα φέρουν βαθμό ταγματάρχη στις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις.

Αφού επιθεώρησε τα στρατεύματα, ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ επέστρεψε στο παλάτι όπου, μαζί με τη βασίλισσα Καμίλα και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, χαιρέτησε από το μπαλκόνι το πλήθος και παρακολούθησε την εντυπωσιακή αεροπορική επίδειξη.