Γαλλία: Έρευνα στα κεντρικά γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024»

Η γαλλική αστυνομία ερευνά την έδρα των διοργανωτών των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024.
1'

Τα κεντρικά γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» και εκείνα του εταίρου της σε θέματα υποδομών βρέθηκαν στο «μικροσκόπιο» της γαλλικής αστυνομίας, στο πλαίσιο ερευνών για φερόμενη κατάχρηση δημόσιων πόρων και ευνοιοκρατία, δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Η εθνική οικονομική εισαγγελία (PNF) δήλωσε ότι στην έδρα του «Παρισιού 2024» έγινε έφοδος στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που ξεκίνησε το 2017 σχετικά με τις συμβάσεις που είχε συνάψει η Οργανωτική Επιτροπή των θερινών Αγώνων.

Τα κεντρικά γραφεία της SOLIDEO, του δημόσιου φορέα που είναι υπεύθυνος για την παροχή ολυμπιακών και παραολυμπιακών υποδομών, ερευνήθηκαν επίσης εν μέσω προκαταρκτικής έρευνας που χρονολογείται από το 2022, πρόσθεσε η PNF.

«Αυτή τη στιγμή διεξάγεται έρευνα στην έδρα της Οργανωτικής Επιτροπής», ανέφερε το «Παρίσι 2024» σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας οτι συνεργάζεται πλήρως με τους ερευνητές για να διευκολύνει τις έρευνές τους» πρόσθεσε. Το «Παρίσι 2024» δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν το 2024 από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες από τις 28 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου