Τέσσερα μωρά ελάφια «βαμπίρ» θα μεταφερθούν στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου
Τέσσερα μωρά ελάφια «βαμπίρ» φροντίζονται πριν μεταφερθούν στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου, όπως ανακοίνωσε η Ζωολογική Εταιρία του Λονδίνου.
Τα νέα ελαφάκια που μόλις γεννήθηκαν φροντίζονται σε ειδικό κέντρο διατήρησης από φύλακες του ζωολογικού κήπου για να τα προστατεύουν από τα αρπακτικά.
Όταν γίνουν αρκετά μεγάλα για να φροντίσουν τον εαυτό τους, θα μεταφερθούν στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου.
Η φύλακας του ζωολογικού κήπου του Λονδίνου Γκρέισι Τζι, υποστήριξε πως τα ελάφια χρειάζονται φροντίδα στο Ηνωμένο Βασίλειο, επειδή ο πληθυσμός των ελαφιών «βαμπίρ» της Κίνας μειώνεται.
«Είναι σημαντικό να φροντίζουμε για έναν ισχυρό και γενετικά ποικιλόμορφο πληθυσμό αυτής της σημαντικής καταγωγής και στους δύο ζωολογικούς κήπους μας», εξήγησε.
«Εάν οι πληθυσμοί των κινεζικών ελαφιών νερού στην Κίνα συνεχίσουν να μειώνονται, τα κοπάδια του Λονδίνου και του Ουίπσνείντ, θα μπορούσαν να είναι ισχυροί υποψήφιοι για πιθανή επανεισαγωγή για να βοηθήσουν στην προστασία του είδους», πρόσθεσε.
Τι είναι τα ελάφια «βαμπίρ»
Τα ελάφια «βαμπίρ» πήραν το όνομά τους από το μικρό σετ χαυλιόδοντων, που μοιάζουν με κυνόδοντες, που έχουν αλλά είναι κυρίως γνωστά ως κινέζικα ελάφια νερού.
Ένα μωρό ελάφι «βαμπίρ», ζυγίζει λίγο περισσότερο από 400 γραμμάρια όταν γεννιέται, βάρος που που είναι περίπου το ίδιο με αυτό που έχει ένα κουτάκι αναψυκτικού.
Τα κινέζικα υδρόβια ελάφια αναφέρονται επί του παρόντος ως ευάλωτα και αντιμετωπίζουν απώλεια οικοτόπων και κυνήγι στη φύση.
Μπορεί να νομίζετε ότι αυτό το όνομα είναι λίγο περίεργο όταν κοιτάτε ένα τέτοιο ελάφι, ειδικά με τα αυτιά και τα χαριτωμένα πρόσωπά τους που μοιάζουν με λούτρινα αρκουδάκια, όωμς, τα κινέζικα ελάφια νερού έχουν ένα σύνολο χαυλιόδοντες σαν κυνόδοντες στο στόμα τους, που τους δίνει το όνομα «βαμπίρ».
Συνήθως φτάνουν σε ύψος περίπου το μισό μέτρο στον, και τα πλήρως ανεπτυγμένα ελάφια ζυγίζουν μεταξύ 11 και 18 κιλών.
Τα κινέζικα ελάφια νερού δεν είναι εγγενή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μεταφέρθηκαν στην Αγγλία τον 19ο και στις αρχές του 20ού αιώνα, από την Κίνα και την Κορέα.
Τα ελάφια ζουν στη φύση στην Ανατολική Αγγλία και η Βρετανική Εταιρεία Ελαφιών λέει ότι βρίσκονται συνήθως σε πιο υγρές περιοχές όπως κοντά σε λίμνες και ποτάμια.