Κίεβο: Οι ουκρανικές δυνάμεις προελαύνουν στα νότια, ανέκοψαν ρωσική επίθεση στα ανατολικά

Η Ουκρανία βρίσκεται στις πρώτες φάσεις της αντεπίθεσης.

Κίεβο: Οι ουκρανικές δυνάμεις προελαύνουν στα νότια, ανέκοψαν ρωσική επίθεση στα ανατολικά
AP.
2'

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας ανέκοψαν ρωσική επίθεση προς τις πόλεις Κουπιάνσκ και Λιμάν στο ανατολικό τμήμα της χώρας και προελαύνουν προς τα νότια, σύμφωνα με σημερινή τοποθέτηση της Υφυπουργού Άμυνας της χώρας.

«Υπήρξαν πολύ σφοδρές μάχες στις κατευθύνσεις του Κουπιάνσκ και του Λιμάν, αλλά οι στρατιώτες μας σταμάτησαν τον εχθρό εκεί», ανέφερε η Χάνα Μαλιάρ, μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση.

Η Ουκρανία βρίσκεται στις πρώτες φάσεις της αντεπίθεσης, από τη ρωσική εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου 2022 και υποστηρίζει ότι έχει ανακαταλάβει οκτώ χωριά, τα πρώτα ουσιαστικά της κέρδη στο πεδίο της μάχης, τους τελευταίους επτά μήνες.

Ωστόσο, η Ρωσία κατέχει μεγάλα τμήματα από τα εδάφη στην ανατολική και νότια Ουκρανία και οι ουκρανικές δυνάμεις δεν έχουν ακόμη στραφεί στις βασικές αμυντικές γραμμές, τις οποίες η Μόσχα είχε μήνες για να προετοιμάσει.

«Πράγματι, έχουμε ακόμα τα κύρια γεγονότα μπροστά μας. Το βασικό χτύπημα δεν έχει γίνει ακόμη. Ορισμένοι από τους εφέδρους –αυτά είναι πράγματα που γίνονται σταδιακά– θα ενεργοποιηθούν αργότερα», τόνισε η κ. Μαλιάρ.

Επιπλέον, σημείωσε ότι «οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να έχουν ως στόχο τον έλεγχο στις περιοχές Ντονέτσκ και Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας. Η στρατιωτική επιχείρηση της Ουκρανίας στον νότο εξελίσσεται σύμφωνα με τον σχεδιασμό και οι δυνάμεις της προελαύνουν, ακόμα κι αν τα ναρκοπέδια τις καθυστερούν.

Στον στρατό, σύμφωνα με τις αναφορές και τις θέσεις τους, όλα προχωρούν σύμφωνα με το σχέδιο. Δεν αναμένουμε απαραίτητα ότι η επίθεση κυλά πολύ γρήγορα. Κάθε μέρα προελαύνουμε, κάθε μέρα. Ναι, είναι σταδιακό, αλλά οι δυνάμεις μας εδραιώνουν την παρουσία τους, σε αυτά τα σύνορα και προχωρούν σταθερά». Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να εξακριβώσει ανεξάρτητα την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
13:27ΑΠΟΨΕΙΣ

Cirque de la France