Ρωσία: Η Δύση παρακολουθεί στενά τον «εμφύλιο» Κρεμλίνου - Βάγκνερ

Με ανησυχία παρακολουθούν την έκρυθμη κατάσταση στη Ρωσία οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη
1'

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για τη Ρωσία μετά την «ανταρσία» του Γεβγκένι Πριγκόζιν και το συναγερμό στο Ροστόφ-ον-Ντον και τη Μόσχα. «Λόγω των γεγονότων στη Ρωσία πρέπει να αποφεύγετε την πόλη του Ροστόφ και το κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας, εν αναμονή νεότερης ανακοίνωσης.

Η κυβέρνηση του καγκελάριου Όλαφ Σολτς παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπός της. «Παρακολουθούμε στενά τα γεγονότα στη Ρωσία», σημείωσε.

Την κατάσταση στη Ρωσία, παρακολουθεί στενά ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία. «Παραμένουμε επικεντρωμένοι στην υποστήριξη στην Ουκρανία», προσθέτει το Μέγαρο των Ηλυσίων σε ανακοίνωσή του.

Ο Πολωνός πρόεδρος είχε διαβουλεύσεις με τον πρωθυπουργό και το υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας για την κατάσταση στη Ρωσία, όπως δήλωσε σήμερα ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η Βαρσοβία παρακολουθεί την κατάσταση.

«Σε σχέση με την κατάσταση στη Ρωσία, σήμερα το πρωί είχαμε διαβουλεύσεις με τον πρωθυπουργό και το υπουργείο Άμυνας, όπως και με συμμάχους», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Αντρέι Ντούντα. «Η πορεία των γεγονότων πέραν των ανατολικών μας συνόρων παρακολουθείται σε συνεχή βάση», σημείωσε ο Πολωνός πρόεδρος.

Η Εσθονία από την πλευρά της ενισχύει την ασφάλεια στα ρωσικά σύνορα. Η πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλλας λέει ότι ενίσχυσε την ασφάλεια των συνόρων της και κάλεσε τους πολίτες να μην ταξιδεύουν σε κανένα μέρος της γειτονικής Ρωσίας

«Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει άμεση απειλή για τη χώρα μας», έγραψε η Κάλλας στο Twitter.