Ζελένσκι: «Υπάρχει πλήρες χάος στη Ρωσία, ο Πούτιν είναι φοβισμένος»

«Η εξέγερση της Βάγκνερ στη Ρωσία ανέδειξε το πλήρες χάος που επικρατεί στη χώρα», σημείωσε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Ζελένσκι: «Υπάρχει πλήρες χάος στη Ρωσία, ο Πούτιν είναι φοβισμένος»
AP.
1'

Σήμερα (24/06), ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι η εξέγερση των μισθοφορικών στρατευμάτων της Βάγκνερ στη Ρωσία ανέδειξε το πλήρες χάος που επικρατεί στη χώρα, μέσω δημοσίευσης στα κοινωνικά δίκτυα.

«Σήμερα, ο κόσμος μπορεί να παρατηρήσει ότι τα αφεντικά της Ρωσίας δεν ελέγχουν τίποτε και αυτό δεν σημαίνει τίποτε. Απλώς πλήρες χάος. Απουσία οιασδήποτε προβλεψιμότητας», σημείωσε ο επικεφαλής του ουκρανικού κράτους.

Ακόμη, υπογράμμισε ότι οι Ουκρανοί δεν θα σιωπήσουν, δεν θα παραμείνουν αδρανείς και πως «η ασφάλεια της ανατολικής πτέρυγας της Ευρώπης εξαρτάται αυστηρά από τη δική μας άμυνα». Απευθυνόμενος στον Βλαντιμίρ Πούτιν στη ρωσική γλώσσα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε ότι «όσο περισσότερο παραμένουν τα στρατεύματά σας στη ουκρανική γη, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η καταστροφή που θα φέρουν στη Ρωσία».

Επιπλέον, υποστήριξε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι «πολύ φοβισμένος», μετά την ανταρσία του επικεφαλής της Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν. «Θα το πω στα ρωσικά: Ο άνδρας από το Κρεμλίνο είναι προφανώς πολύ φοβισμένος και πιθανότατα κρύβεται κάπου, χωρίς να εμφανίζεται. Οι ενέργειες του Πούτιν ευθύνονται για την κατάσταση που αντιμετωπίζει.

Ξέρει τι φοβάται, διότι εκείνος δημιούργησε αυτή την απειλή. Όλο το κακό, όλες οι απώλειες. Αυτός διαδίδει όλο το μίσος. Μέσα σε μία μέρα, έχασαν πολλές από τις πόλεις τους και έδειξαν σε όλους τους Ρώσους ληστές, μισθοφόρους, ολιγάρχες και οιονδήποτε άλλον, πόσο εύκολο είναι να καταλάβουν ρωσικές πόλεις και πιθανώς, οπλοστάσια», τόνισε.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή