Ουκρανία: 10 οι νεκροί από την επίθεση στο Κραματόρσκ - Θρήνος για τις 14χρονες δίδυμες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση στο Kραματόρσκ έχει πλέον ανέλθει στους 10, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας. Ανάμεσά τους τρία παιδιά. Επίθεση με τρεις νεκρούς και στο Χάρκοβο
3'

Ο αριθμός των νεκρών στο Kραματόρσκ έχει πλέον ανέλθει στους 10, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας DSNS. Η Veronika Bakhal, εκπρόσωπος του DSNS, είπε στην ουκρανική τηλεόραση ότι υπάρχουν φόβοι πως άλλοι τρεις άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια. Πρόσθεσε ότι η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίζεται.

Οι αρχές στο Kραματόρσκ κατονόμασαν δύο από τα θύματα της επίθεσης ως τις 14χρονες δίδυμες Γιούλια και Άννα Aκσεντσένκο. Σε ανάρτηση στο Telegram, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους γονείς των κοριτσιών, λέγοντας ότι «ένας ρωσικός πύραυλος σταμάτησε να χτυπά τις καρδιές δύο αγγέλων».

«Μοιραζόμαστε τη θλίψη της οικογένειάς σας και μαζί σας σκύβουμε το κεφάλι με βαθιά θλίψη», ανέφερε. Ενώ οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται στο Kραματόρσκ η Ουκρανία φέρεται να δέχτηκε άλλη μία επίθεση από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό επικεφαλής του Χάρκοβο, τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς. «Δυστυχώς, ως αποτέλεσμα αυτού του βομβαρδισμού, τρεις πολίτες στο χωριό Vovchanski Khutory σκοτώθηκαν κοντά στα σπίτια τους», έγραψε ο κυβερνήτης Oleh Synehubov στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. Είπε ότι τα θύματα ήταν άνδρες ηλικίας 45, 48 και 57 ετών

Πλήγμα σε πιτσαρία ξένων ανταποκριτών

Το εστιατόριο RIA Pizza που χτυπήθηκε ήταν δημοφιλές μεταξύ των κατοίκων της περιοχής, καθώς και των εθελοντών, των στρατιωτών και των πολεμικών ρεπόρτερ. «Κάθε πολεμικός ανταποκριτής έχει δειπνήσει» στο εστιατόριο που χτυπήθηκε από πυραύλους.

Ο Κρίστοφερ Μίλερ των Financial Times έγραψε στο Twitter ότι «κάθε ανταποκριτής που καλύπτει τον πόλεμο πιθανότατα έχει δειπνήσει εκεί». Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κόλιν Φρίμαν λέει ότι ήταν τυχερός. Έγραψε: «7.00 μ.μ.: καθόμουν σε ένα εστιατόριο στο Kραματόρσκ στην ανατολική Ουκρανία, περιηγήθηκα στο μενού 7.02 μ.μ.: με φώναξαν για άλλη δουλειά σε μακρινή πλευρά της πόλης, αριστερό εστιατόριο 7.30 μ.μ.: εστιατόριο χτυπήθηκε από πύραυλο»

Ο Arnaud de Decker, ένας άλλος ξένος δημοσιογράφος, δημοσίευσε μια φωτογραφία από το εσωτερικό του εστιατορίου. Λέει ότι τράβηξε τη φωτογραφία «περίπου 20 λεπτά πριν τις εκρήξεις». Η πυραυλική επίθεση στο δεν είναι η πρώτη που υφίσταται η πόλη.

Τον Απρίλιο του περασμένου έτους 63 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων παιδιά σκοτώθηκαν όταν ρουκέτες έπληξαν σιδηροδρομικό σταθμό στο Kραματόρσκ. Ουκρανοί αξιωματούχοι είπαν τότε ότι χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονταν στον πολυσύχναστο σταθμό, περιμένοντας τα τρένα εκκένωσης, απελπισμένοι να διαφύγουν από τον σφοδρό ρωσικό βομβαρδισμό στην ευρύτερη περιοχή του Ντόνετσκ.

Τόσο η Ουκρανία όσο και η Ρωσία αλληλοκατηγορήθηκαν για τη φονική επίθεση. Ένας ανθρωπιστής που είδε ανθρώπους να συνωστίζονται στο σταθμό, μέτρησε από πέντε έως δέκα εκρήξεις κατά τη διάρκεια της επίθεσης. «Δύο λεπτά αφού περάσαμε με το αυτοκίνητο, το λενιωθες πριν το ακούσεις: το μπαμ, την έκρηξη». Οι ΗΠΑ, η ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο καταδίκασαν την επίθεση.