Γαλλία: Συνεχίστηκαν τα επεισόδια - Συνελήφθη ο αστυνομικός που σκότωσε τον 17χρονο

«Ο αστυνομικός που πυροβόλησε βρίσκεται υπό επίσημη έρευνα με την κατηγορία της εκούσιας ανθρωποκτονίας και τέθηκε υπό κράτηση», ανακοίνωσε το γραφείο της εισαγγελίας της Ναντέρ στη Γαλλία

Γαλλία, επεισόδια
Shuttterstock
1'

Μία ακόμη νύχτα επεισοδίων στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο προάστιο Ναντέρ, περίπου 15 χιλιόμετρα δυτικά από το κέντρο του Παρισιού, όπου την Τρίτη σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικού ο 17χρονος Ναέλ επειδή «αρνήθηκε να υπακούσει».

«Ο αστυνομικός που πυροβόλησε βρίσκεται υπό επίσημη έρευνα με την κατηγορία της εκούσιας ανθρωποκτονίας και τέθηκε υπό κράτηση», ανακοίνωσε το γραφείο της εισαγγελίας της Ναντέρ το βράδυ της Πέμπτης. Ο δικηγόρος του αστυνομικού που πυροβόλησε, είπε ότι ο πελάτης του περνούσε «εξαιρετικά δύσκολα» μετά την κράτηση. «Έχει αφιερώσει όλη του τη ζωή στην επιβολή του νόμου και στην προστασία των ανθρώπων. Έπρεπε να πυροβολήσει ως μέρος της δουλειάς του, κάτι που είναι μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση», συμπλήρωσε.

Η κράτηση του αστυνομικού και οι δηλώσεις του δικηγόρου του δεν απέτρεψαν τους εξαγριωμένους διαδηλωτές να συνεχίσουν για 3η νύχτα να καίνε αυτοκίνητα, να βανδαλίζουν κτίρια και να ρίχνουν πυροτεχνήματα έξω από αστυνομικά τμήματα, παρά το γεγονός ότι στους δρόμους είχαν αναπτυχθεί συνολικά 40.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες, 5.000 από τους οποίους στο Παρίσι και τα προάστιά του.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή