Γαλλία: Συνεχίζονται τα επεισόδια στη σκιά της δολοφονίας του 17χρονου από αστυνομικό

Η γιαγιά του 17χρονου Ναέλ που έχασε τη ζωή του στο περιστατικό που έχει βάλει φωτιά στη Γαλλία ζητά να σταματήσουν τα έκτροπα

Γαλλία, επεισόδια
Associated Press
2'

Συνεχίζονται οι οργισμένες αντιδράσεις για τη δολοφονία του 17χρονου Ναέλ, από αστυνομικό, στη Γαλλία. Ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε υπόγειο πάρκινγκ.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας δήλωσε: «Απόψε, ένας 24χρονος δεκανέας της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Παρισιού σκοτώθηκε κατά την κατάσβεση πολλών αυτοκινήτων σε υπόγειο πάρκινγκ στο Σεν Ντενί. Τα ειλικρινή και θλιβερά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Με την έρευνα για τις συνθήκες του τραγικού περιστατικού σε εξέλιξη, οι πυροσβέστες αποφεύγουν επισήμως να κάνουν προς το παρόν σύνδεση ανάμεσα στις ταραχές και τον θάνατο του συναδέλφου τους.

Η γιαγιά του 17χρονου Ναέλ που έχασε τη ζωή του στο περιστατικό που έχει βάλει φωτιά στη Γαλλία ζητά να σταματήσουν τα έκτροπα. Στους δρόμους βγήκαν μητέρες για να ζητήσουν να σταματήσουν τα επεισόδια.

Ο Μακρόν θα συναντηθεί την Τρίτη με περίπου 220 Γάλλους δημάρχους για να συζητήσουν μετά και την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος του Λαϊ – λε Ροζ.

Όπου και αν γυρίσεις το βλέμμα του στο Παρίσι και τα περίχωρα, βλέπεις κατεστραμμένα καταστήματα, καμένα αυτοκίνητα και στάχτες.

Έρανος για τον αστυνομικό

Την ίδια στιγμή, έρανο για να στηριχθεί η οικογένεια του αστυνομικού κάνουν πολίτες της Γαλλίας. Την πρωτοβουλία είχε ο Ζαν Μεσιά, ένας πολιτικός που υπήρξε στο πλευρό του ακροδεξιού υποψηφίου για τη γαλλική προεδρία Ερίκ Ζεμούρ.

Ο διαδικτυακός έρανος έχει ήδη συγκεντρώσει 730.000 ευρώ. Η εικόνα της Γαλλίας έχει στιγματιστεί σοβαρά στο εσωτερικό και στο εξωτερικό με τους ευρωπαίους ηγέτης να εκφράζουν την ανησυχία τους για την επικίνδυνη τροπή που έχει λάβει η κοινωνική αναταραχή.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή