Μεντβέντεφ: «Η τρελή δύση φέρνει πιο κοντά τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο»

Η στρατιωτική βοήθεια του NATO στην Ουκρανία φέρνει «πιο κοντά» τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, προειδοποίησε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

O Nτμίτρι Μεντβέντεφ
O Nτμίτρι Μεντβέντεφ
ΑΡ
2'

Η «εντελώς τρελή Δύση» διακινδυνεύει έναν ΄Γ Παγκόσμιο Πόλεμο υποστηρίζοντας την Ουκρανία, ισχυρίστηκε ο Ρώσος πρώηνπρόεδρος.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας σήμερα και σύμμαχος του Πούτιν, αντιδρώντας στην απόφαση για αύξηση της βοήθειας σε όπλα προς την Ουκρανία κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, είπε ότι ο «Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος» πλησιάζει γρήγορα και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα «συνεχιστεί».

Σε γραπτή δήλωσή του, αξιολόγησε τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στο Βίλνιους, την πρωτεύουσα της Λιθουανίας, ο Μεντβέντεφ υποστήριξε ότι η Ουκρανία πιθανότατα δεν θα γίνει ποτέ δεκτή στο ΝΑΤΟ, δηλώνοντας ότι «αυτό ακριβώς φοβούνται να πουν δυνατά οι ρεαλιστές στη Συμμαχία. Επιπλέον, η οπλική υποστήριξη προς το καθεστώς του Κιέβου θα αυξηθεί με κάθε δυνατό τρόπο - πύραυλοι, βόμβες διασποράς και αεροσκάφη».

Ο Μεντβέντεφ τόνισε ότι η Δύση έχει «τρελαθεί» λέγοντας ότι «η Δύση, που έχει τρελαθεί, έχει γίνει ανίκανη να σκεφτεί οτιδήποτε άλλο. Βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο προβλεψιμότητας σε σημείο βλακείας. Αυτό είναι ένα αδιέξοδο. Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος πλησιάζει».

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα έκανε επίσης δήλωση στον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αξιολόγησε τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ. Υπενθυμίζοντας ότι στη διακήρυξη που εξέδωσε το ΝΑΤΟ κατά τη σύνοδο κορυφής στη Λιθουανία, αναφέρεται ότι η Συμμαχία δεν επιδιώκει σύγκρουση με τη Ρωσία, η Ζαχάροβα δήλωσε ότι «φυσικά, το ΝΑΤΟ δεν επιδιώκει σύγκρουση με τη Ρωσία. Το ΝΑΤΟ απλώς συμμετέχει σε αυτή».

Αξιολογώντας τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ δεν τίθεται ως θέμα αν δεν κερδίσει στον πόλεμο, η Ζαχάροβα δήλωσε ότι «όταν δεν τίθεται θέμα ένταξης, πρόκειται για μια αποτυχημένη σύνοδο κορυφής».

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι διατάραξε την επισφαλή ενότητα στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ την Τρίτη, κατηγορώντας τους συμμάχους επειδή απέτυχαν να καθορίσουν ένα σταθερό χρονοδιάγραμμα για την ένταξη της χώρας του στη συμμαχία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
08:34ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο TikToker Manolο

08:34ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο TikToker Manolο