Bard: Το chatbot της Google από σήμερα επίσημα και στην Ελλάδα

H Google ανακοίνωσε πως επεκτείνει τη λειτουργία του Google Bard και σε άλλες αγορές, μία εκ των οποίων είναι και η Ελλάδα. 
2'

Η Google ανακοίνωσε την κυκλοφορία του AI chatbot Bard σε περίπου 50 ακόμη χώρες, συμπεριλαμβανομένων των 27 χωρών της ΕΕ και της Βραζιλίας, καθώς απαντάει δυναμικά στο ChatGPT της Οpen AI. Ο κολοσσός λανσάρει το chatbot που βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη σε όλη την Ευρώπη, αφού αναγκάστηκε να αναβαθμίσει τα μέτρα ασφαλείας για να συμμορφωθεί με τις κανονιστικές απαιτήσεις σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα και το απόρρητο των χρηστών.

Ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας είχε σχεδιάσει να κυκλοφορήσει το chatbot Bard του σε ολόκληρη την ΕΕ τον Ιούνιο, αλλά καθυστέρησε αφού οι ρυθμιστικές αρχές στην Ιρλανδία, όπου η εταιρεία έχει την ευρωπαϊκή έδρα της, ζήτησαν διαβεβαιώσεις ότι διιασφαλίζεται την προστασία των ευρωπαίων καταναλωτών.

«Η περιέργεια και η φαντασία αποτελούν τις κινητήριες δυνάμεις πίσω από την ανθρώπινη δημιουργικότητα. Είτε πρόκειται για ένα παιδί που εφευρίσκει ένα παιχνίδι, για φίλους που ονειρεύονται την επόμενη περιπέτειά τους, είτε για έναν επιχειρηματία που επινοεί μια νέα επιχειρηματική ιδέα, η ικανότητά μας να φανταζόμαστε νέες δυνατότητες είναι μία από τις πιο έμφυτες ανθρώπινες ιδιότητές.

Γι’ αυτό δημιουργήσαμε το Bard: Για να σας βοηθήσει να εξερευνήσετε την έμφυτη περιέργειά σας, να αυξήσετε τη φαντασία σας και τελικά να εκκινήσετε την υλοποίηση των ιδεών σας, όχι μόνο μέσα από απαντήσεις στις ερωτήσεις σας, αλλά βοηθώντας σας να δράσετε. Σήμερα, ανακοινώνουμε τη μεγαλύτερη επέκταση του Bard μέχρι τώρα, το οποίο είναι πλέον διαθέσιμο στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου και στις ευρύτερα ομιλούμενες γλώσσες» ανακοίνωσε ο διευθυντής του τομέα προγραμμάτων της Google, Jack Krawczyk.

Από σήμερα (13/7) μπορεί κανείς να αλληλεπιδράσει με το Bard σε περισσότερες από 40 γλώσσες, όπως τα ελληνικά.Οι Έλληνες χρήστες μπορούν να μπουν στο bard.google.com από υπολογιστή ή κινητό, να συνδεθούν με τον λογαριασμό Google που διατηρούν και να ξεκινήσουν να αλληλεπιδρούν με το Bard. Η Google κλήθηκε να αντιμετωπίσει συχνά διάφορα θέματα στην ΕΕ λόγω των πολιτικών της που ήταν σε αντίθεση με τους τοπικούς κανονισμούς.