Γαλλία: Παραμένει «άφαντος» ο μικρός Εμίλ - «Πιθανότερο το ατύχημα, παρά η απαγωγή»

Η τύχη του μικρού Εμίλ παραμένει άγνωστη και οι γαλλικές Αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα
2'

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του δίχρονου Εμίλ στη Γαλλία κι ενώ η αγωνία για την τύχη του μικρού αγοριού ανεβαίνει στα ύψη

Ένα πιθανό σενάριο για το τι μπορεί να έχει συμβεί στο αγοράκι, παρουσιάσε ο δήμαρχος του Ωτ-Βερνέ από όπου εξαφανίστηκε.

«Είναι δύσκολο να κάνουμε υποθέσεις και εικασίες», είπε ο Francois Balique στην Le Figaro. «Αλλά οι πιθανότητες και η ορθή σκέχη μας κάνουν να πιστέψουμε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα ατύχημα. Και επειδή το σώμα του μικρού Emile δεν βρέθηκε, σημαίνει ότι δεν ήταν μόνος εκείνη τη στιγμή».

Και συνέχισε λέγοντας: «Μπορούμε να σκεφτούμε ένα τροχαίο ατύχημα στο οποίο ο οδηγός θα είχε πανικοβληθεί και θα είχε κρύψει το σώμα. Αυτή είναι μια υπόθεση. Εν πάση περιπτώσει, στο χωριό δεν πιστέψαμε ποτέ ότι ήταν μια απαγωγή γιατί βλέπουμε όλους τους ανθρώπους που συχνάζουν στην περιοχή. Θα είχε παρατηρηθεί ένα ξένο αυτοκίνητο».

Σημειώνεται ότι τα ίχνη του αγοριόυ αγνοούναι εδώ και μια εβδομάδα από το Ωτ-Βερνέ, ένα χωριό στην περιοχή των Άλπεων, νότια της Γκρενόπμπλ, όπου ο μικρός ήταν με τους παππούδες του.

Οι αρχές δεν έχουν αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο για την εξαφάνιση και έχουν μάλιστα επεκτείνει την έρευνα και σε άλλα σημεία της Γαλλίας. Επισήμως εξετάζονται όλες οι πιθανότητες -δολοφονία, απαγωγή, ακόμα και επίθεση από άγριο ζώο.

Οι γονείς ζούσαν στο σπίτι εδώ και ένα χρόνο, μαζί με τον Εμίλ και τη λίγων μηνών αδελφή του. Άλλα 10 μέλη της οικογένειας ζούσαν στην ίδια κατοικία τις ημέρες της εξαφάνισης του μικρού.