Έιμι Χάργουικ: Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία της διάσημης σεξοθεραπεύτριας

Έναρξη στη δίκη για τη δολοφονία της διάσημης σεξοθεραπεύτριας, Έιμι Χάργουικ
Cbs-news
3'

Ξεκίνησαν οι ακροάσεις στη δίκη του Γκάρεθ Πέρσχαουζ ο οποίος κατηγορείται ότι δολοφόνησε την πρώην σύντροφο του και σεξοθεραπεύτρια του Χόλιγουντ Δρ. Έιμι Χάργουικ.

Ο Πέρσχαουζ αντιμετωπίζει κατηγορίες για διάρρηξη και τον φόνο της Χάργουικ - με τις Αρχές να εκτιμούν ότι ο φερόμενος ως δράστης παρακολουθούσε τη Χάργουικ έπειτα από μια τυχαία συνάντηση των που φέρεται να «ξύπνησε» μια εμμονική οργή μέσα του, η οποία εξελίχθηκε σε μια βίαιη και θανατηφόρα επίθεση.

Οι δυο τους ξεκίνησαν να βγαίνουν το 2011, ανέφεραν οι εισαγγελείς στις εναρκτήριες δηλώσεις τους. Το 2012, η Χάργουικ τερμάτισε τη σχέση τους και κατέθσε προστατευτικά μέτρα κατά του Πέρσχαουζ , ισχυριζόμενη ότι την κακοποίησε σωματικά και συναισθηματικά.

Σχεδόν οκτώ χρόνια αργότερα, αφού δεν είχαν καμία επικοινωνία, οι δυο τους είδαν ο ένας τον άλλον σε μια εκδήλωση του Χόλιγουντ στα μέσα Ιανουαρίου 2020. Η Χάργουικ ήταν στο κόκκινο χαλί και ο Πέρσχαουζ είχε προσληφθεί ως φωτογράφος.

«Δεν του μιλούσε, τον αγνόησε και έτσι την τιμώρησε, εισέβαλε στο σπίτι της και τη σκότωσε», εξήγησε ο αναπληρωτής εισαγγελέας Βίκτορ Άβιλα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Law & Crime.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμπεριφορά του Πέρσχαουζ μετά την συνάντησή τους στο event είχε φοβίσει τόσο πολύ τη γυναίκα, που μπλόκαρε το τηλέφωνό του, άλλαξε τις κλειδαριές του σπιτιού της και έβαλε έναν τεχνικό να εγκαταστήσει κάμερες ασφαλείας.

Η τρομοκρατημένη γυναίκα είχε στείλει με email στον εαυτό της (πιθανόν ως αποδεικτικό στοιχείο αν της συνέβαινε κάτι) ένα απόσπασμα του ημερολογίου της όπου περιέγραφε τις ενέργειες του «εμμονικού» Πέρσχαουζ.

Tελικά η Χάργουικ βρέθηκε βαριά τραυματισμένη κάτω από το μπαλκόνι του σπιτιού της στις 15 Φεβρουαρίου του 2020 και άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο λίγες ώρες αργότερα.

Η εισαγγελική Αρχή υποστηρίζει ότι τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει συγκεντρώσει, μεταξύ των οποίων και DNA του κατηγορουμένου που βρέθηκε κάτω από τα νύχια του θύματος και λεκέδες από αίμα στο διαμέρισμα, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για την ενοχή του.

Κατά την έρευνα του διαμερίσματος της Χάργουικ είχε βρεθεί μια ένεση που περιείχε θανατηφόρα δόση νικοτίνης, που η Εισαγγελία θεωρεί ότι έφερε μαζί του ο δράστης με την ξεκάθαρη πρόθεση να σκοτώσει τη γυναίκα.

Ωστόσο ο συνήγορος του κατηγορουμένου παρουσιάζει μια διαφορετική εκδοχή για τα γεγονότα, σύμφωνα με την οποία ο πελάτης του είχε μεν μπει παράνομα στο διαμέρισμα της γυναίκας, αλλά δεν σκόπευε να την σκοτώσει, μονάχα να της μιλήσει. Ο δικηγόρος Έβαν Φρανζέλ περιέγραψε τον πελάτη του ως καταθλιπτικό και ασταθή, εξηγώντας ότι δεν μπορούσε να ξεπεράσει τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Ο Πέρσχαουζ είχε φέρει μαζί του την ένεση νικοτίνης σκοπεύοντας να αυτοκτονήσει, ισχυρίστηκε ο Φρέιζερ, ενώ αρνήθηκε και ότι ο πελάτης του έσπρωξε τελικά την 38χρονη από το μπαλκόνι. Σύμφωνα με το σενάριο που παρουσίασε στο δικαστήριο, ο θάνατος της Χάργουικ ήταν ατύχημα, αφού σκαρφάλωσε στο κάγκελο για να απομακρυνθεί από τον πρώην της και γλίστρισε.