ΗΠΑ: Ο Τραμπ δηλώνει αθώος για την υπόθεση εκλογικής νοθείας στην Τζόρτζια

Ο Ντόναλνρ Τραμπ δεν θα παρουσιαστεί στη δίκη που ήταν προγραμματισμένη για τις 6 Σεπτεμβρίου
ΗΠΑ: Ο Τραμπ δηλώνει αθώος για την υπόθεση εκλογικής νοθείας στην Τζόρτζια
Associated Press
2'

Αθώος δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, για τις 13 κατηγορίες εναντίον του στην κομητεία Φούλτον της Τζόρτζια, περί απόπειρας ανατροπής των εκλογών της πολιτείας το 2020.

Αυτό σημαίνει πως δεν θα εμφανιστεί στη δίκη που είχε προγραμματιστεί για τις 6 Σεπτεμβρίου καθώς συνεχίζει να διαμαρτύρεται για τις κατηγορίες εναντίον του.

Ο νόμος της Τζόρτζια επιτρέπει στους κατηγορούμενους να παραιτηθούν από το δικαίωμα της δια ζώσης παρουσίας και να υποβάλουν επίσημη ένσταση μέσω δικαστηρίων.

Υπενθυμίζεται ότι στον Τραμπ και σε 18 συγκατηγορούμενούς του απαγγέλθηκαν 41 κατηγορίες στις 14 Αυγούστου, για συνωμοσία με σκοπό την ανατροπή των αποτελεσμάτων των εκλογών του 2020.

Την προηγούμενη βδομάδα παρουσιάστηκε σε φυλακή της Ατλάντα στην Τζόρτζια, όπου φωτογραφήθηκε στο πλαίσιο της επίσημης διαδικασίας σύλληψής του, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά σε πρώην πρόεδρο στην ιστορία των ΗΠΑ.

Η προσφυγή του Tραμπ σηματοδοτεί την τέταρτη φορά πουο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δηλώνει αθώος για ποινικές κατηγορίες από τότε που άφησε την προεδρία. Σε αυτή την περίπτωση, ο Τραμπ κατηγορείται για εκβιασμό στις υποτιθέμενες προσπάθειές του να ανατρέψει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2020 στην πολιτεία της Τζόρτζια.

Αρκετοί από τους συγκατηγορούμενους του πρώην προέδρου έχουν επίσης παραιτηθεί από τις εμφανίσεις τους στο δικαστήριο και έχουν δηλώσει αθώοι, συμπεριλαμβανομένων των Σίντνεϊ Πάουελ και Τρεβιάν Κουτι. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι θα προσέλθουν στο δικαστήριο όπως έχει προγραμματιστεί στις 6 Σεπτεμβρίου.

Αν και δεν έχει οριστεί επίσημη ημερομηνία για τη δίκη του Τραμπ στη Τζόρτζια, η εισαγγελέας της κομητείας Φούλτον, Δημοκρατική, Φάνι Γουίλις, ζήτησε από τον δικαστή που επιβλέπει την υπόθεση την περασμένη εβδομάδα να προγραμματίσει μια δίκη και για τους 19 κατηγορούμενους για τις 23 Οκτωβρίου 2023.

Σε απάντηση, οι δικηγόροι του Τραμπ είπαν ότι αντιτίθενται στην προτεινόμενη ημερομηνία

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή