Τζίμι Μπάφετ: Πέθανε ο Αμερικανός τραγουδιστής και στιχουργός

Σε ηλικία 76 ετών.
1'

O Αμερικανός τραγουδιστής και στιχουργός, Τζίμι Μπάφετ, απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών. «Ο Τζίμι απεβίωσε ειρηνικά τη νύχτα της 1ης Σεπτεμβρίου, έχοντας την οικογένεια, τους φίλους, τη μουσική και τους σκύλους του, στο πλάι του. Έζησε τη ζωή του σαν τραγούδι, έως την τελευταία αναπνοή και θα λείψει πολύ από πολλούς».

Ήταν περισσότερο γνωστός για τη μουσική του, απεικονίζοντας έναν τρόπο ζωής που θύμιζε «απόδραση από το νησί». Το διασημότερο τραγούδι που ερμήνευσε, ήταν το «Μαργαρίταβιλ».

Ο Τζίμι Μπάφετ γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 1946 στην Πασκαγούλα. Παρότι ασχολήθηκε με τη γραφή, την υποκριτική και τις επιχειρήσεις, ήταν περισσότερο γνωστός για τη μουσική του.

Αφού έμαθε κιθάρα στο Κολλέγιο, άρχισε να παίζει στους δρόμους της Νέας Ορλεάνης, προτού δημιουργήσει το πρώτο του συγκρότημα. Αργότερα, μετακόμισε στο Νάσβιλ του Τενεσί για να εργασθεί στο περιοδικό Billboard και να δοκιμάσει την τύχη του, ως τραγουδιστής. Τη δεκαετία του ’70 ήλθε η… αποκάλυψη, αφού «βρήκε την αληθινή του φωνή» στο Key West, σύμφωνα με τη βιογραφία του.

Το «Μαργαρίταβιλ» κυκλοφόρησε το 1977, το οποίο τον «εκτόξευσε» στην εθνική φήμη και την ιστορία της αμερικανικής μουσικής. Ο Μπάφετ έγινε διάσημος για το μοναδικό του στυλ μουσικής που ονομάζεται “Gulf and Western”, το οποίο συνδυάζει στοιχεία κάντρι, παραδοσιακής ροκ, ποπ και μουσικής της Καραϊβικής, με τροπικά λυρικά θέματα. Πούλησε περισσότερα από 20.000.000 άλμπουμ παγκοσμίως και η καθαρή του αξία υπολογιζόταν κοντά στα 550.000.000 δολάρια.

Σχετικές ειδήσεις