Εμανουέλ Μπεάρ: «Έχω πέσει θύμα αιμομιξίας ως παιδί» - Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις της ηθοποιού

Γαλλία: Η διάσημη ηθοποιός Εμανουέλ Μπεάρ αποκάλυψε δημόσια ότι έπεσε θέμα αιμομιξίας, ανάμεσα στα 10 και τα 14 της χρόνια, σε ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησε μαζί με την Αναστάσια Μίκοβα με τίτλο «Un silence si bruyant» (Μια σιωπή τόσο εκκωφαντική)
H Εμανουέλ Μπεάρ
ΑΡ
2'

Η Γαλλίδα ηθοποιός Eμανουέλ Μπεάρ, η οποία έχει πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες ταινίες και τηλεοπτικές παραγωγές τα τελευταία 50 χρόνια, έσπασε τη σιωπή της. Σε ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι και αναμένεται να μεταδοθεί από το γαλλικό κανάλι M6 στις 24 Σεπτεμβρίου, αποκαλύπτει το τραύμα που στιγμάτισε τη ζωή της.

«Ο θύτης δεν ήταν ο Γκι Μπεάρ» διευκρίνισε η Μίκοβα σήμερα κατά την διάρκεια της παρουσίασης του ντοκιμαντέρ, αναφερόμενη στον τραγουδιστή και πατέρας της ηθοποιού που πέθανε το 2015. Η σκηνοθέτις εξήγησε ότι έκανε την διευκρίνιση αυτή μετά από αίτημα της ίδιας της ηθοποιού η οποία δεν ήταν παρούσα στην εκδήλωση «για οικογενειακούς λόγους».

Η 60χρονη σήμερα ηθοποιός «δεν θέλει» να αποκαλύψει την ταυτότητα του δράστη, διότι δεν είναι αυτός ο σκοπός της ταινίας, συνέχισε η συνεργάτις της Εμανουέλ Μπεάρ.Στο ντοκιμαντέρ τους, οι δύο γυναίκες δίνουν τον λόγο σε τέσσερα πρόσωπα - τρεις γυναίκες και ένα παιδί - θύματα αιμομιξίας και η Εμανουέλ Μπεάρ φανερώνει στοιχεία της δικής της ιστορίας.

Η 60χρονη ηθοποιός είναι διάσημη στη Γαλλία εδώ και δεκαετίες χάρη στις ερμηνείες της στα φιλμ «Η Μανόν των Πηγών», «Μία Καρδιά το Χειμώνα» και «Η Νέλι και ο Κύριος Αρνό» , ενώ έφτασε στο παγκόσμιο κοινό με τους ρόλους στις ταινίες «Επικίνδυνη Αποστολή» και «8 Γυναίκες». Η Μπεάρ κέρδισε το βραβείο César για την «Μανόν των Πηγών» του 1986 και έχει προταθεί για την υψηλότερη κινηματογραφική διάκριση της Γαλλίας άλλες επτά φορές.

Σε μήνυμά της μέσω βίντεο που προβλήθηκε στη συνέντευξη Τύπου, η Μπεάρ είπε ότι αρχικά δεν ήθελε να μιλήσει για τον εαυτό της, μόνο για άλλα θύματα αιμομιξίας. «Αλλά η ειλικρίνεια και το θάρρος τους με έκαναν να θέλω να μιλήσω κι εγώ», είπε. Στο ντοκιμαντέρ, η φωνή της ακούγεται εκτός οθόνης, απευθυνόμενη στον θύτη της: «Εφόσον ο πατέρας μου, η μητέρα μου και οι φίλοι μου δεν παρατήρησαν τίποτα, θα μπορούσατε να το κάνετε ξανά, και το κάνατε, πάνω από τέσσερα χρόνια».

Όπως αποκάλυψε την «έσωσε» η γιαγιά της. Περίπου 160.000 παιδιά πέφτουν θύματα σεξουαλικής επίθεσης κάθε χρόνο στη Γαλλία και 5,5 εκατομμύρια Γάλλοι ενήλικες υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την παιδική τους ηλικία, σύμφωνα με την Ciivise, μια επιτροπή που δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση για την προστασία των θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης.