NASA: Ιστορικής σημασίας ανακοινώσεις για τα UFO

Η ενημέρωση από τη NASA ξεκίνησε στις 17:00 ώρα Ελλάδος, από τα κεντρικά γραφεία του οργανισμού στην Ουάσινγκτον. 

NASA:  Ιστορικής σημασίας ανακοινώσεις για τα UFO
7'

Ενημέρωση για τα ευρήματα έκθεσης για τα UFO ή αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα φαινόμενα, όπως αποκαλούνται επισήμως, πρόκειται να πραγματοποιήσει η NASA.

Η ενημέρωσηξεκίνησε στις 17:00 ώρα Ελλάδος, από τα κεντρικά γραφεία του οργανισμού στην Ουάσινγκτον.

Τα ευρήματα προέρχονται από μια ανεξάρτητη ομάδα μελέτης στην οποία ανατέθηκε από τη NASA το 2022 η έρευνα, αποτελούμενη από 16 επιστημονικούς, αεροναυπηγούς και ειδικούς δεδομένων με επικεφαλής τον αστροφυσικό David Spergel.

Μετάφραση των συμπερασμάτων της έκθεσης:

«Συνιστούμε η NASA να διαδραματίσει εξέχοντα ρόλο στην προσπάθεια της κυβέρνησης να κατανοήσει την UAP, αξιοποιώντας την εκτεταμένη εμπειρογνωμοσύνη της για να συμβάλει σε μια ολοκληρωμένη, τεκμηριωμένη προσέγγιση που βασίζεται στην επιστημονική μέθοδο.

Συστήνουμε συγκεκριμένα στη NASA να χρησιμοποιήσει τα υπάρχοντα και σχεδιαζόμενα μέσα παρατήρησης της Γης για να διερευνήσει τις τοπικές περιβαλλοντικές συνθήκες που σχετίζονται με την UAP, οι οποίες ανιχνεύονται αρχικά με άλλα μέσα. Με τον τρόπο αυτό, η NASA μπορεί να διερευνήσει άμεσα κατά πόσον ορισμένοι περιβαλλοντικοί παράγοντες συμπίπτουν με γνωστούς UAP. Συνιστούμε επίσης στη NASA να διερευνήσει την ενίσχυση των συνεργασιών με την αμερικανική εμπορική βιομηχανία τηλεπισκόπησης, η οποία προσφέρει ισχυρούς αστερισμούς δορυφόρων υψηλής ανάλυσης για την παρατήρηση της Γης.

Επί του παρόντος, η ανίχνευση UAP είναι συχνά τυχαία, καταγράφεται από αισθητήρες που δεν έχουν σχεδιαστεί ή βαθμονομηθεί για το σκοπό αυτό και οι οποίοι δεν διαθέτουν ολοκληρωμένα μεταδεδομένα. Σε συνδυασμό με την ελλιπή αρχειοθέτηση και επιμέλεια των δεδομένων, αυτό σημαίνει ότι η προέλευση πολλών UAP παραμένει αβέβαιη. Η σημασία της ανίχνευσης UAP με πολλαπλούς, καλά βαθμονομημένους αισθητήρες είναι επομένως υψίστης σημασίας και, κατά συνέπεια, συνιστούμε στη NASA να αξιοποιήσει τη σημαντική της τεχνογνωσία στον τομέα αυτό για να χρησιμοποιήσει ενδεχομένως πολυφασματικά ή υπερφασματικά δεδομένα στο πλαίσιο μιας αυστηρής εκστρατείας συλλογής δεδομένων.

Με τη σειρά της, η ομάδα διαπιστώνει ότι εξελιγμένες τεχνικές ανάλυσης δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης, πρέπει να χρησιμοποιούνται σε μια ολοκληρωμένη εκστρατεία ανίχνευσης UAP, όταν συνδυάζονται με συστηματική συλλογή δεδομένων και ισχυρή επιμέλεια. Στο σημείο αυτό, συνιστούμε να συνεισφέρει η εμπειρογνωμοσύνη της NASA σε αυτούς τους βασικούς τομείς στην προσπάθεια της κυβέρνησης στο σύνολό της για τον εντοπισμό UAP.

Η ομάδα διαπιστώνει ότι η συμμετοχή του κοινού στην προσπάθεια καλύτερης κατανόησης της UAP θα είναι ζωτικής σημασίας. Η NASA, δανείζοντας το όνομά της σε μελέτες UAP, συμβάλλει ήδη στη μείωση του στίγματος που συνδέεται με την αναφορά. Πέρα από αυτό, συνιστούμε στη NASA να διερευνήσει τη βιωσιμότητα της ανάπτυξης ή της απόκτησης ενός συστήματος crowdsourcing, όπως οι εφαρμογές ανοικτού κώδικα για smartphone, για τη συλλογή δεδομένων απεικόνισης και άλλων δεδομένων από αισθητήρες smartphone από πολλούς παρατηρητές πολίτες, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για τη συστηματικότερη συλλογή δημόσιων αναφορών UAP.

Τέλος, συνιστούμε να αξιοποιηθεί καλύτερα το σύστημα αναφοράς ασφάλειας της αεροπορίας (ASRS) για τις αναφορές UAP εμπορικών πιλότων, παρέχοντας μια κρίσιμη βάση δεδομένων για την προσπάθεια της κυβέρνησης να κατανοήσει την UAP. Θα πρέπει επίσης να αξιοποιηθεί η μακρά ιστορία συνεργασίας του οργανισμού με την FAA για τη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο θα μπορούσαν να εφαρμοστούν προηγμένες τεχνικές ανάλυσης σε πραγματικό χρόνο σε μελλοντικές γενιές συστημάτων διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας (ATM).

Εν κατακλείδι, η NASA είναι σε μοναδική θέση να συμβάλει σε μια ισχυρή και συστηματική προσέγγιση για τη μελέτη της UAP, προωθώντας την αποστολή της για την προώθηση της επιστημονικής γνώσης, της τεχνικής εμπειρογνωμοσύνης και της εξερεύνησης. Κατά την εξέταση των ανωτέρω συστάσεων, και σύμφωνα με τις προτεραιότητες του προϋπολογισμού, η NASA θα πρέπει να αξιοποιήσει τις βασικές ικανότητες και την εμπειρογνωμοσύνη της για να καθορίσει αν θα πρέπει να αναλάβει ηγετικό ή υποστηρικτικό ρόλο στην υλοποίηση μιας συγκεκριμένης σύστασης. Η τοποθέτηση του ρόλου της NASA θα πρέπει επιπλέον να εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσέγγισης του συνόλου της κυβέρνησης για την κατανόηση της UAP».

Τι ειπώθηκε στην παρουσίαση

Ο επικεφαλής της NASA είπε, στην αρχή της ενημέρωσης, ότι πιστεύει στην ύπαρξη εξωγήινης ζωής. «Η Nasa έχει αρμοδιότητα να αναζητήσει ζωή στο σύμπαν», είπε χαρακτηριστικά ο Bill Nelson.

«Με το [τηλεσκόπιο] James Webb που εξετάζει τους εξωπλανήτες, αρχίζουμε τώρα να ανακαλύπτουμε, και κάπου εκεί έξω θα ανακαλύψουμε, έναν άλλο μεσαίου μεγέθους πετρώδη πλανήτη γύρω από έναν μεσαίου μεγέθους ήλιο ή αστέρι στην κατάλληλη απόσταση… που έχει άνθρακα, που θα έχει κατοικήσιμη ατμόσφαιρα.

Αν με ρωτήσετε αν πιστεύω ότι υπάρχει ζωή σε ένα σύμπαν που είναι τόσο αχανές που μου είναι δύσκολο να κατανοήσω πόσο μεγάλο είναι, η προσωπική μου απάντηση είναι "ναι". Αλλά ρώτησα μερικούς από τους επιστήμονές μας: Ποια είναι η μαθηματική πιθανότητα να υπάρχει ζωή εκεί έξω στο σύμπαν; Και [...] η απάντηση ήταν "τουλάχιστον ένα τρισεκατομμύριο"».

Επίσης, αναφέρεται ότι η τεχνητή νοημοσύνη, η μηχανική εκμάθηση και οι πολίτες μπορούν να βοηθήσουν στην αναζήτηση, με εφαρμογές σε κινητά τηλέφωνα, μεταξύ άλλων. «Θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε τους ουρανούς« και η NASA θα το κάνει με διαφάνεια. Σήμερα είναι σημαντικό βήμα για τη NASA αλλά δεν είναι το τελευταίο βήμα.

Η NASA, επίσης, θα «προωθήσει τις αναφορές των πολιτών» και θα συνεργαστεί με το κοινό και τους εμπορικούς πιλότους για να βελτιώσει την ποιότητα των δεδομένων που συλλέγονται.

«Πολλοί αξιόπιστοι μάρτυρες, συχνά στρατιωτικοί αεροπόροι, έχουν αναφέρει ότι είδαν αντικείμενα που δεν αναγνώρισαν πάνω από τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ», αναφέρεται στη μελέτη. Ωστόσο, η διατύπωση είναι προσεκτική και μετριάζει την ένταση του σχολίου, γράφοντας ότι «τα περισσότερα από αυτά τα γεγονότα έχουν έκτοτε εξηγηθεί».

Στη συνέχεια, όμως, τονίζεται ότι λίγα από αυτά «δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν άμεσα ως γνωστά ανθρωπογενή ή φυσικά φαινόμενα».

«Για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης θα χρειαστούν ισχυρές μέθοδοι απόκτησης δεδομένων, προηγμένες τεχνικές ανάλυσης, ένα συστηματικό πλαίσιο αναφοράς και μείωση του στίγματος», αναφέρεται.

«Ο στόλος των δορυφόρων της NASA που παρατηρούν τη Γη, οι αισθητήρες τελευταίας τεχνολογίας μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα για να διερευνήσουν την κατάσταση των τοπικών γήινων, ωκεάνιων και ατμοσφαιρικών συνθηκών που συμπίπτουν χωρικά και χρονικά με UAP που ανιχνεύθηκαν αρχικά με άλλες μεθόδους.

Έτσι, τα εργαλεία της NASA μπορούν να διαδραματίσουν ζωτικό ρόλο καθορίζοντας άμεσα εάν συγκεκριμένοι περιβαλλοντικοί παράγοντες σχετίζονται με ορισμένες αναφερόμενα περιστατικά UAP», προστίθεται.

Η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η καλύτερη χρήση του υπάρχοντος εξοπλισμού, όπως οι δημόσιοι και εμπορικοί δορυφόροι, τα ραντάρ καιρού και εναέριας κυκλοφορίας, καθώς και οι τρέχουσες και μελλοντικές διαστημικές αποστολές, θα μπορούσαν να βελτιώσουν τις πληροφορίες που μπορεί να συλλέξει η υπηρεσία σχετικά με τα UAP.

Επίσης, η μελέτη συμπεραίνει ότι, ενώ δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις για UAP εξωγήινης προέλευσης, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να σημαίνει ότι δεν θα καταβληθούν προσπάθειες για τη διερεύνησή τους.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή